Fűtéskorszerűsítés az Ácsi sportcsarnok öltözőiben

Szinte csak pár hete, hogy két jelentős beruházást is átadott az önkormányzat. A Zichy -kastély tetőszerkezetének felújítása és az ácsi Bóbita Óvoda energetikai korszerűsítése után azonban egy újabb jelentős fejlesztés is a végéhez ért, mely a napokban hivatalosan is átadásra került. A városközponti Sportcsarnok öltözőinek fűtéskorszerűsítése valósult meg közel 5,5 millió Ft-ból. A részletekről Sipos István, az Ácsi Kinizsi Sport Club elnöke tájékoztatta riporterünket, aki elmondta a sportcsarnok gyakran ad otthont országos, nívós sportrendezvényeknek is, így időszerű volt már az öltözők fűtéskorszerűsítése.

Az ünnepélyes átadón beszédet mondott Dr. Szentirmai István, városunk polgármestere. Elmondta, hogy az önkormányzat kiemelten fontosnak tartja, hogy az ácsi sportélet sikeres legyen és a sportolók megfelelő körülmények között készülhessenek a versenyekre és a mérkőzésekre.  Az ünnepélyes átadón felszólalt Czunyiné dr. Bertalan Judit, városunk országgyűlési képviselője is, aki beszédében elmondta, hogy a TAO támogatás akkor hasznosul a legjobban és akkor éri el a célját, ha a mögött széles szakmai, társadalmi és önkormányzati egyetértés van.

Sipos István az Ácsi Kinizsi Sport Klub elnöke elmondta, hogy a munkálatokhoz csatlakoztak a kézilabda szakosztály tagjai is, akik társadalmi munkában kifestették az öltözőket. Hozzátette, hogy leginkább ennek a szakosztálynak a csapatai használják sportcsarnokot a hétköznapok során. 7 utánpótlás szakosztály működik az egyesületben, de van felnőtt férfi és női csapata is a klubnak. Szerencsére egyre gyarapodik az egyesület és sokan jelentkeznek hozzájuk. Musitzné Sima Gabriella az első második és harmadik osztályosoknak tart hetente 3-szor kézilabda edzést.

Dr. Szentirmai István Ács polgármestere elmondta, hogy a város két sportcsarnokkal is büszkélkedhet. Az egyik a pénzásási településrészen van, a másik pedig itt a központban. Mindkét létesítmény iskolai tornaóráknak is helyszínt biztosít a hétköznapok során, délután pedig a sportszakosztályok használják, vagyis egészen az esti órákig folyamatosan kihasznált a két épület. Energetikailag mind a 2 sportcsarnok felújításra szorul, csakúgy mint a város harmadik sportlétesítményénél, a sportpályán, a műfüves pálya melletti sportház.

FEJLESZTÉSEK TÉRKÉPEN
45 FEJLESZTÉS