Korszerűbb körülmények várják az óvodásokat az idei nevelési évben

2 telephelyen, 261 kisgyermek gondozása, nevelése, iskolára való felkészítése zajlik az Ácsi Bóbita Óvoda falain belül. A nevelési-oktatási intézmény városközpontban található régebbi épülete felett azonban sajnos már eljárt az idő. A több mint 30 éve kialakított óvodai épület több szempontból is felújításra szorult. 23 millió Ft-os pályázati és több mint 20 millió Ft önkormányzati forrásból azonban jelentős fejlesztésen esett át az intézmény telephelye az utóbbi hónapokban, melynek célja az épület energetikai korszerűsítése volt.

A fűtésrendszer teljeskörű felújítása, a külső nyílászárók cseréje, valamint a közlekedő folyosók járólappal való burkolása is megvalósult a fejlesztés során. Az ünnepélyes szalagátvágással egybekötött átadón Dr. Szentirmai István, településünk polgármestere elmondta, hogy a város vezetése már korábban is jelentős beruházásokat valósított meg az épületben azért, hogy a gyerekek és az itt dolgozók számára minél otthonosabbá tegyék az intézményt, növelve ezzel a nevelés, oktatás színvonalát.

Első évben saját forrásból öltözőket, vizesblokkot, valamit egy csoportszobát újítottunk fel. A következő esztendőben a konyha részleges felújítása történt meg, a hozzá tartozó szociális helyiségek, folyosók, gazdasági bejárat korszerűsítésével. Jelen projekt keretében pedig három új kazán beépítésével és nyílászárócserével járultunk hozzá az intézmény energetikai fejlesztéséhez. – Emelte ki a beruházás részleteit polgármester úr.

Ezt követően Héreginé Major Ilona, a Bóbita Óvoda vezetője fejezte ki köszönetét a felújítás valamennyi közreműködőjének. Hozzátette, újabb jó hírrel szolgálhat a gyerekek és a szülők számára, hiszen további fejlesztések várhatóak az intézményben egy Top Pluszos pályázat eredményeképpen. Az eseményen beszédet mondott Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke is, aki elmondta, 215 millió Ft-os forrásból valósulhat majd meg az óvoda további korszerűsítése. – Annak ellenére, hogy ez Aurópai Uniós forrás, a Magyar Kormány megelőlegezi a településeknek az elnyert támogatási összeget annak érdekében, hogy a fejlesztések minél hamarabb és gyorsabb ütemben tudjanak zajlani. – Emelte ki elnök úr.

Czunyiné dr. Bertalan Judit, térségünk országgyűlési képviselője az ünnepélyes átadón elmondta: a most megvalósult beruházás nagyon fontos lehet a mai, energiaválságos időkben, a városvezetés pedig jól gondolkodott, hiszen a most elvégzett fejlesztéseknek köszönhetően az önkormányzat jelentősen csökkentheti az épület fenntartási költségeit.

Az ünnepélyes átadón az óvoda apróságait is hallhattuk, akik egy-egy verssel készültek az eseményre. Ezt követően Gerecsei Zsolt esperes és Minus Ferenc plébános szentelte meg az épületet, majd szalagátvágásra került sor a Bóbita Óvoda épületénél. A megjelentek együtt járták be a megújult intézményt.

Dr. Szentirmai István városunk polgármestere elmondta, az óvoda további korszerűsítése keretében a tetőhéjazat cseréje, a csapadékvíz elvezetőrendszer felújítása, a falak külső szigetelése és egy napelemrendszer kiépítése a cél.

Az ide járó gyermekek és szüleik nagy örömére tehát egy megújult környezet fogadta az új nevelési-oktatási évben az Ácsi Bóbita Óvoda apróságait, a fejlesztések azonban még nem értek véget. Az önkormányzat igyekszik a következő időszakban is még otthonosabbá, élhetőbbé, korszerűbbé tenni az intézmény épületét, jelentősen megkönnyítve ezzel az ide járó csöppségek és az óvodapedagógusok mindennapjait.