Új aszfaltburkolatot kapott a Deák Ferenc utca egy szakasza Földesen

A Földesi Rákóczi Mezőgazdasági Kft. és a Reál Élelmiszerüzlet előtti útszakasz, valamint az Egészségház felé vezető út, településünk egyik legforgalmasabb része közlekedési szempontból. Az elmúlt időszakban annyira leromlott az út állapota, hogy már-már balesetveszélyes volt, hiszen az úton és az út mellett is hatalmas kátyúk, mélyedések nehezítették a közlekedést. A földesi önkormányzat a közelmúltban a Magyar Falu programban pályázatot nyújtott be útfejlesztésre és nyert is. A képviselő testület döntése alapján a nyert összegből a Deák Ferenc utca legforgalmasabb része kapott új aszfaltburkolatot. A beruházás 17 millió Ft-ból valósult meg több mint 200 méter hosszan. A részletekről Jenei Dr. Egri Izabella, Földes polgármestere tájékoztatta riporterünket.

Jeneiné Dr. Egri Izabella polgármester hozzátette, az önkormányzat azon van , hogy minél több utcában történjenek hasonló fejlesztések és javuljanak a közlekedési viszonyok. Tervben van további 5 utca aszfaltburkolatának felújítása is.

„Van egy nagy pályázatunk a TOP+ pályázat keretében benyújtva. Ez tartalmazza 5 utca aszfaltozását. A Honvéd, a Táncsics, a Béke, a Széchenyi utca, valamint az Északi sor utcájának az aszfaltozását a Rákóczi utcától a Deák Ferenc utcáig szeretnénk megvalósítani. A település ezen részét kívánjuk megoldani egyszerre, hogy az a rész járható legyen. Ennek az elbírálása még folyamatban van. Készen vannak a kivitelezési tervek is. Ez nagyságrendileg 200 millió Ft-ba kerül, kompletten az útfelújítás, ebben a belvízelvezető árkok rendbetétele is benne van. A pályázatot április 14-én benyújtottuk.”

FEJLESZTÉSEK TÉRKÉPEN
45 FEJLESZTÉS