Megújult és  megnyitotta kapuit a szabadkígyósi Wenckheim-kastély

A páratlan szépségű műemléképületet ünnepélyes keretek között Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter,Herczeg Tamás a térség országgyűlési képviselője, nyitotta meg.A fejlesztés alapvető célja az évszázados múltra visszatekintő szabadkígyósi Wenckheim-kastély és kastélypark építészeti-műszaki megerősítése, a turistafogadás feltételeinek javítása, valamint egyedi turisztikai profiljának kialakítása, mely által a desztináció turisztikai vonzereje tovább erősödhet, hozzájárulva ezzel a térség gazdasági fellendüléséhez, a vállalkozói tőke megjelenéséhez valamint a munkanélküliség csökkentéséhez.

Ezen cél elérése érdekében a kastély a fejlesztés eredményeként a főúri romantikát és a főúri tradíciókat hivatott megeleveníteni, a hagyományos interpretációs eszközök és interaktív élmények, események által.
A projekt során felújításra kerül a kastély főépületének teljes földszintje, a pince egy része, a főlépcsőház és a kilátótorony, valamint a főépület közvetlen környezete. A felújított épületben kialakításra kerül egy interaktív családtörténeti kiállítás, melynek tematikája: „Vendégségben Wenckheiméknél”, valamint kávézó és ajándékbolt, a kastélyparkban pedig egy játszótér létesül. Látogatói információ: szabadkigyosikastely.hu
Forrás:https://www.facebook.com/nkvp.hu
Fotó:https://www.facebook.com/nkvp.hu, https://szabadkigyosikastely.hu/kastelytortenet/

FEJLESZTÉSEK TÉRKÉPEN
45 FEJLESZTÉS