Új szárnnyal bővült a Földesi Karácsony Sándor Általános Iskola

Új szárnnyal bővült a Földesi Karácsony Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. A beruházás 436 millió forint vissza nem térítendő állami támogatásból, valamint a Berettyóújfalui Tankerületi Központ csaknem 70 millió forintos támogatásából valósult meg. A fejlesztés során 800 m2-rel bővült az intézmény, kiszolgáló helyiségeket, 4 új tantermet, közlekedőket, parkolókat alakítottak ki, ablakokat és kazánokat cseréltek, pótolták a hiányzó eszközöket, berendezési tárgyakat, valamint akadálymentesítették az épületet. Az átadó ünnepségen felszólalt többek között Jeneiné Dr. Egri Izabella polgármester és Bodó Sándor államtitkár, országgyűlési képviselő is.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke is. Beszédében elmondta, hogy szerencsére nincsen olyan régió Magyarországon, amelyben ne fejlődtek volna az elmúlt években az oktatási intézmények. Az átadóünnepségre a Földesi Karácsony Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói is bemutatkozhattak néhány műsorral. Földes polgármesterétől, Jeneiné Dr. Egri Izabellától  megtudtuk, hogy egy hosszú évek óta húzódó folyamat végre befejeződött az új szárny átadásával.
Bodó Sándor államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője szerint, a kormány kiemelten fontosnak tartja, hogy a gyermekeknek minden olyan eszközt biztosítson az oktatásban, ami aztán később esélyt teremt a számukra a továbblépésre, az életben való helytállásra.
Átadták tehát a Földesi Karácsony Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola új épületszárnyát. Azonban tovább fejlesztések is várhatóak az intézményben, melyek a tornatermet érinthetik.

FEJLESZTÉSEK TÉRKÉPEN