3km hosszú szakasz építésével bővül a kerékpárúthálózat Kismacson

Papp László Debrecen város polgármestere tette közzé facebook oldalán a kerékpárút építésről szóló információt ”Hamarosan kerékpárúton is eljuthatunk Kismacsra!
A Balmazújvárosi út-Kishatár utca csomópontjánál véget érő, már meglévő kerékpárút folytatásaként épül meg a három kilométer hosszú kerékpárút, amelynek létrehozásával lehetővé válik a város nyugati részében élők számára is a gyors és biztonságos kerékpáros közlekedés.” Olvasható a bejegyzésben.

A bicikliút a már meglévő Balmazújvárosi út – Kishatár utca csomópontjánál véget érő kerékpárút folytatásaként épül majd, és a lakott területen kívül található Kismacs településrészen az Orgona utcáig tart. A kerékpáros forgalom Debrecen és Kismacs között jelenleg a 33-as számú főúton zajlik, és a kerékpárút hiánya miatt rendkívül balesetveszélyes.
A beruházás leírása szerint a kerékpárút létrehozásával lehetővé válik a város nyugati, távolabb eső területeinek becsatolása a városi kerékpárút-hálózatba, másrészt a fejlesztés által létrejött összefüggő kerékpárút-hálózat hozzákapcsolódik a tervezett turisztikai célú kerékpárút-hálózathoz, ami közvetve hozzájárul a város idegenforgalmának növeléséhez. A cégek március 4-ig jelentkezhetnek a felhívásra, a nyertesnek 9 hónapja lesz a kerékpárút megépítésére. A beruházásra Debrecen önkormányzata 356 millió forint uniós támogatást nyert,olvasható a dehir.hu-n.
Forrás:dehir.hu, https://www.facebook.com/drpappl/posts/523673709120730
Fotó:https://www.facebook.com/KosaLajos/posts/508429180643110

FEJLESZTÉSEK TÉRKÉPEN
45 FEJLESZTÉS