Hajdú-Bihar megyébe is megérkeztek a Volánbusz új, magyar gyártású Mercedes-Benz REFORM típusú autóbuszai

Hajdú-Bihar megyébe is megérkeztek a Volánbusz új, magyar gyártású Mercedes-Benz REFORM típusú autóbuszai

A Volánbusz idén is folytatja a flotta megújítását a 2018-ban indított nagyszabású járműfiatalítási programjának keretében. Ennek következő lépéseként magyar gyártású, új Mercedes-Benz REFORM 501 LE típusú autóbuszokat állít forgalomba az ország helyközi közlekedésében. Az ITE Bus & Truck Kft.-vel kötött szerződésnek köszönhetően összesen 88 ilyen típusú jármű kezdi meg szolgálatát Fejér, Hajdú-Bihar és Komárom-Esztergom megye útjain. Közülük – az első 6, Fejér megyébe érkezett jármű után – 4 darab már a Hajdú-Bihar megyében élők még kényelmesebb és komfortosabb utazását szolgálja, és nyár közepéig további 40 ugyanilyen busz áll a megye lakóinak szolgálatába.

A 45 ülő- és 30 állóhellyel rendelkező autóbuszok alacsony belépésűek, akadálymentes kialakításúak. Az új járműveket klímaberendezéssel, kamerával, elektronikus utastájékoztató rendszerrel és utasszámlálóval, valamint üléspáronként 1 darab USB-csatlakozóval szerelték fel. Az autóbuszokat a minél kevesebb károsanyag kibocsátásával járó, hatékony és biztonságos üzemeltetés érdekében EURO6 előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja.
A megyét érintően nettó 3,2 milliárd forint értékben beszerzett Mercedes-Benz REFORM típusú autóbuszokat a MÁV-Volán-csoport Hajdúszoboszlón, sajtótájékoztató keretében mutatta be a sajtó képviselői és a nyilvánosság számára.

A rendezvényen Bodó Sándor országgyűlési képviselő elmondta: „Ahhoz, hogy az egyéni utazás helyett minél többen válasszák a közösségi közlekedést, a biztonságos, megfelelő életkorú és műszaki állapotú járműállomány rendelkezésre állása a legfontosabb feltétel. A Volánbusz jelentős fiatalítást hajt végre a megyében, 44 új autóbuszt állít forgalomba. Jelentős részük Hajdúszoboszló térségébe érkezik, a településről Debrecenbe és vissza csúcsidőben akár 10 percenként indulnak a járatok, diákok és munkavállalók sokaságát szállítva. Fontos az is, hogy a járművek magyar gyártmányúak, magyar munkaerő foglalkoztatásával készültek, ami a hazai járműipar fejlődését, régi erejének visszanyerését mutatja. Ígéretünk van még több új autóbusz és vasúti kocsi forgalomba állítására, és az útépítések, a Hajdúszoboszló és Debrecen közötti 2×2 sávos út fejlesztése, a 100-as vasútvonal korszerűsítése tovább javítja majd a menetrend szerinti utazás feltételeit. Bízom benne, hogy mindennek köszönhetően egyre több utas választja autózás helyett a kényelmes, biztonságos, megbízható  közösségi közlekedést a mi térségünkben is.”
Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere hozzátette: „Nagyon fontos ez a mai esemény, hiszen nagyon sok munkavállaló és polgár, aki itt, Hajdúszoboszlón él, Debrecenben dolgozik. Nagyon sok debreceni lakos pedig Hajdúszoboszlóra utazik nap mint nap munkavégzés céljából. Számukra meghatározó fontosságú, hogy ez az összeköttetés minél kényelmesebb és biztonságosabb legyen. Én azt gondolom, hogy ennek a mai alkalomnak a legfontosabb üzenete, hogy azok a polgárok, akik a tömegközlekedést választják – és bízunk benne, hogy minél többen fogják választani – biztonságos és kényelmes körülmények közt tegyék meg ezt. Ezekkel az új járművekkel pedig a minőségi szolgáltatás egyik feltétele is megvalósul. Az új autóbuszok a legkorszerűbbnek mondott dízelmotorral felszereltek, ami elengedhetetlenül fontos, hiszen Hajdúszoboszló kiemelt gyógyturisztikai térség, és ennek a gyógyhelynek a közepén található az autóbusz-állomás. Mindezekre is tekintettel kiemelt jelentőségű, hogy olyan buszok szolgálják ki a lakosság utazási igényét, amelyek a mai kor követelményeinek maximálisan megfelelnek.”
Forrás:https://www.volanbusz.hu/
Fotóhttps://www.volanbusz.hu/


FEJLESZTÉSEK TÉRKÉPEN

45 FEJLESZTÉS