Javában épül a derecskei bölcsőde

Javában zajlanak a munkálatok Derecske központjában. Egy modern, minden igényt kielégítő új Bölcsőde épül a település szívében a Köztársaság utcán. A munkálatok 2021 nyár elején kezdődtek. 2022. január végére az épület 40%-os készültségben van és elérte legmagasabb pontját. Ez alkalomból bokrétaavató ünnepséget tartott a város önkormányzata a helyszínen. Az eseményen jelen volt, Bordán Szabolcs polgármester, Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő és Bulcsu László a Hajdú Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke is. A beruházás részleteiről városunk polgármestere tájékoztatta riporterünket. Elmondta, hogy több mint 200 millió Ft-os támogatásból jöhet létre az új bölcsőde, két csoportszobával és 28 férőhellyel.

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő a bokrétaavató ünnepségen elmondta a kormány kiemelten fontosnak tartja bölcsődék építését, fejlesztését és bővítését. Az országgyűlési képviselő szerint Derecske jó úton jár és jelentős fejlődés előtt áll, amit az is jelez, hogy lélekszámában gyarapodik. Egyre több fiatal család költözik akár Debrecenből is a kisvárosba.

A kivitelező derecskei székhelyű “GENERÁLÉP-3” Fa- Fém és Építőipari Kft. 27 éve van jelen az építőiparban. Ez idő alatt a megyében elismert építőipari céggé nőtte ki magát tudtuk meg Serestyén Tamástól a cég ügyvezetőjétől, aki a Derecskei Bölcsőde készültségéről is beszélt riporterünknek. Az ügyvezető elmondta az új Derecskei Bölcsődében a két csoportszoba mellett kiszolgáló- és mellékhelyiségek,öltöző, tálaló, iroda, babakocsi tároló, raktár is helyet kap majd.

Jó ütemben halad tehát az új Derecskei Bölcsőde építése. Várhatóan a következő oktatási-nevelési év kezdetén, vagyis 2022 szeptemberében már birtokba is vehetik majd az épületet a derecskei gyerekek.
FOTÓ:https://www.facebook.com/drvitanyiistvan

FEJLESZTÉSEK TÉRKÉPEN
45 FEJLESZTÉS

Helló

Ez itt a falvakvarosok.hu
Kövess minket a facebookon!

Minden ami fejlesztés!