LED-es technológia biztosítja a közvilágítást Derecskén

Derecske Város Önkormányzatának régóta fejlesztési elképzelései között szerepelt a közvilágítás korszerűsítése, a jelenleg legkorszerűbb technológia – a LED-es technológia – alkalmazásával. A közvilágítás, a korábbi lámpatestek állapotát tekintve elavult, hiszen csaknem 20 éves, 2001-2002-ben lettek kiépítve, telepítve. A fejlesztés során a település minden tér- és közvilágítási lámpája új, nagy teljesítményű hideg fényű LED lámpára lett cserélve. A közvilágítás korszerűsítésének eredményeképpen mindösszesen 1581 darab lámpatest került felszerelésre, amely azt jelenti, hogy Derecskén az összes kisfeszültségű oszlopon a jelenleg legkorszerűbb LED-es elem biztosítja a megfelelő látási viszonyokat.

A korszerűsítés hosszú távon, minimum 25 év időtartamra biztosítja a város megfelelő közvilágítását. Derecskén 2021. július hónap elején kezdődött meg a közvilágítás korszerűsítése és 2021. december közepéig tartott, a kivitelezés munkálatait a Mezei-Vill International Kft. végezte.
A jelen konstrukció lényege, hogy a Kft. a szükséges fejlesztéseket saját forrásból biztosítja, saját beruházásában valósítja meg, a város önkormányzatának semmi más kötelezettsége nem lesz, kizárólag a közvilágítás üzemeltetése során felmerülő költségek megtérítése hosszú távú – 180 hónap időtartamban meghatározott – szerződés keretében.

Az önkormányzat a beruházás költségének döntő részét a keletkező megtakarításból fogja fedezni. A korszerűsítés eredményeképpen realizálható, több mint 40%-os megtakarítás a fizetendő energiadíjak, rendszerhasználati díjak vonatkozásában is jelentkeznek, a Kft. ajánlata alapján a karbantartási díjak összege pedig 180 hónapon keresztül fix összegben került meghatározásra.
A közvilágítás korszerűsítésének eredményeképpen megközelítőleg évi nettó 6.570.568 Forint megtakarítás érhető el a jövőben.

FEJLESZTÉSEK TÉRKÉPEN
45 FEJLESZTÉS

Helló

Ez itt a falvakvarosok.hu
Kövess minket a facebookon!

Minden ami fejlesztés!