Átadták Berettyóújfaluban a bölcsőde új épületét

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő január 19-i facebook bejegyzésében tette közzé, hogy átadták Berettyóújfaluban a bölcsőde új épületét „Bölcsődei férőhelybővítés Berettyóújfaluban . A bölcsőde többek között két újabb csoportszobával, hozzájuk kapcsolódó helyiségekkel, különböző eszközökkel bővült. A két új szobának köszönhetően 28 gyerekkel többet tudnak fogadni, mindemellett javul az ellátás minősége.
A magyar kormány számtalanszor bizonyította, a családok és a gyermekek érdekeit helyezi előtérbe, a mostani beruházás is ezt a célt szolgálja.” olvasható a bejegyzésben.

A Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde Bölcsődei Tagintézmény bővítésénél az volt a cél, hogy a bölcsődei ellátáshoz való hozzáférést javítsák, ebből kifolyólag a kisgyermekes szülők munkaerő piacra történő visszatérését segítsék.
A meglévő 54 férőhelyes, 4 csoportos intézmény a sikeres pályázat által 28 férőhellyel, 2 új csoportszobával és a hozzájuk tartozó kiszolgáló helyiségekkel bővült. A fejlesztéssel összefüggő eszközbeszerzés megvalósult, a bútorokat, alap- és nagymozgást fejlesztő játékokat, konstrukciós eszközöket megvásárolták. Ez a beruházás hozzájárult 7 új munkahely létesítéséhez, így a személyi ellátottság 20 főre módosult.


Forrás:https://www.facebook.com/drvitanyiistvan, https://hajdupress.hu/
Fotó:https://www.facebook.com/drvitanyiistvan

FEJLESZTÉSEK TÉRKÉPEN
45 FEJLESZTÉS