Átadták a Viastein Kft. legújabb üzemét Biharkeresztesen, amely 180 új munkahelyet hoz létre

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő facebook oldalán tette közzé, hogy átadták a Viastein Kft. legújabb üzemét Biharkeresztesen. „ Az építési betontermékek gyártásával foglalkozó Viastein Kft. legújabb üzemének átadásán vettem részt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter társaságában. A Biharkeresztesen megvalósuló, 15 milliárd forintba kerülő beruházás 220 új munkahelyet teremt.
Az új üzem 40 százalékban exportra fog termelni, átadása pedig újabb lendületet ad a magyar építőiparnak. Örömteli tény, hogy a hazai ágazat hazai tulajdonban lévő szereplői folyamatosan erősödnek.” olvasható a bejegyzésben.

A Viastein Kft. 2010-ben alakult, a 100%-ban magyar tulajdonú Bayer Construct cégcsoport tagjaként, mely cégek együttműködésének keretében JELENTŐS FEJLESZTÉSEKET HAJTANAK VÉGRE A BIHARKERESZTESI IPARI PARK TERÜLETÉN.
Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter az ünnepségen kiemelte,
MAGYARORSZÁG EURÓPA LEGVERSENYKÉPESEBB BERUHÁZÁSI ÖVEZETE.
A Viastein Kft. 8,9 milliárd forintból építi meg az új gyárrészleget, amelyben 180 ÚJ MUNKAHELYET HOZ LÉTRE.A magyar kormány 2,18 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a beruházáshoz.
Vitányi István (Fidesz-KDNP) a térség országgyűlési képviselője ünnepi beszédében emlékeztetett: a 2014-2020 közötti európai uniós költségvetési ciklusban a támogatások 60 százalékát gazdaságfejlesztésre használják.
A BIHARI TÉRSÉGBEN MÁSFÉL MILLIÁRD FORINTOT FORDÍTANAK AZ IPARI PARKOK FEJLESZTÉSÉRE, TÖBBEK KÖZÖTT A BIHARKERESZTESIRE, AMELY 400 MILLIÓ FORINTOT KAP.

Balázs Attila, a Viastein Kft. ügyvezetője elmondta, a tavaly nyáron próbaüzemben megkezdett térkőgyártás egyedülálló Európában, mert A LEGMODERNEBB TECHNOLÓGIÁVAL VÉGZIK. A gyár csarnoképületében térkövek, szegélyek, blokkok, illetve nagyméretű lapok, kétrétegű vagy homogén szerkezetű termelése folyik. Maximális éves kapacitása 900.000 nm.
A fejlesztés második ütemében épülő térkőnemesítő üzem után a harmadikban előre gyártott épületelemeket gyártó részleget helyeznek üzembe 2020-ra.
A TELJES BERUHÁZÁS 13,5 MILLIÁRD FORINTBA KERÜL, ÉS 240 MUNKAHELYET TEREMT.
Szijjártó Péter hangoztatta: a befektetések szempontjából fontos, hogy Magyarország Európa legbiztonságosabb országa, emellett az Európai Unióban itt a legalacsonyabb – egyszámjegyű – a társasági adó. Hozzátette:
AZ ELMÚLT NYOLC ÉVBEN 750 EZER ÚJ MUNKAHELY JÖTT LÉTRE, AKI TEHÁT AKAR, ANNAK VAN LEHETŐSÉGE DOLGOZNI.
Elmondta, a magyar gazdaság az elmúlt években új dimenzióba került, az ország közel áll a teljes foglalkoztatottsághoz.
2010-BEN 12 SZÁZALÉKOS VOLT A MUNKANÉLKÜLISÉG, AMI ORSZÁGOSAN 3,8 SZÁZALÉKRA, A BIHARI TÉRSÉGBEN IS 5 SZÁZALÉK ALÁ CSÖKKENT.
A gazdaság növekedési üteme 4 százalék, amit a következő években is szeretnének megtartani. Az új munkahelyek, a kiszámítható jövedelem segíti itthon tartani azokat, akik munkát keresve hagynák el az országot – mondta a külügyminiszter.
A NAGY MULTINACIONÁLIS CÉGEK MELLÉ KEZDENEK FELNŐNI A MAGYAR TULAJDONÚ VÁLLALATOK IS, AMELYEK KÉPESEK A NEMZETKÖZI PIACOKON IS MEGÁLLNI A HELYÜKET– tette hozzá.

Forrás:https://www.origo.hu/,https://www.facebook.com/drvitanyiistvan
Foto:https://www.facebook.com/drvitanyiistvan

FEJLESZTÉSEK TÉRKÉPEN
45 FEJLESZTÉS