MALOMBÓL MUNKÁSSZÁLLÁS KARCAGON

Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár facebook oldalán tette közzé, hogy átadták a karcagon kialakított munkásszállót:” Karcagon egy régi épület felújításával került kialakításra 80 férőhelyes munkásszálló. A Kun-Malom Kft. beruházásához a kormány több mint 213 millió Ft vissza nem térítendő támogatást biztosított.
A munkaerőpiaci mobilitást és a munkába járást a kormány kiemelten támogatja, ezért a „Munkásszállások kialakítása” elnevezésű program keretében eddig 45 munkásszállás és összesen 6000 férőhely létrehozását 15 milliárd Ft összegben támogattuk.”

A munkásszállások kialakítására meghirdetett programban eddig lezárt öt kiírás során a kormány 45 szállás, benne 5796 férőhely létrehozását több mint 14,7 milliárd forinttal támogatta – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán Karcagon.
Bodó Sándor a Malom szálló átadásán azt mondta, a kormány, az önkormányzatok és a vállalkozások összefogásával megvalósuló beruházások célja egyrészt, hogy komfortos körülményeket biztosítsanak a munkavállalóknak, másrészt, ne maradjanak torzón elhagyott ingatlanok a városok frekventált helyein.
A NYOLCVAN FŐ ELHELYEZÉSÉRE ALKALMAS KARCAGI MALOM SZÁLLÓT EGY VOLT HÁNTOLÓÜZEMI KÖZPONT HELYÉN ALAKÍTOTTÁK KI NETTÓ 306,5 MILLIÓ FORINT KÖLTSÉGGEL, AMIHEZ 213,6 MILLIÓ FORINT VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁST BIZTOSÍTOTT A KORMÁNY.
A beruházással négy új munkahelyet hoztak létre – ismertette az átadón az államtitkár.

A térség gazdasági helyzetére utalva azt mondta, Jász-Nagykun-Szolnok megye gazdasági növekedése a 2010-es kormányváltás óta gyorsabb ütemű volt a nemzetgazdasági átlagnál.
A megyében foglalkoztatottak száma ebben az időszakban 140 ezerről 158 ezerre nőtt, a foglalkoztatási ráta 54,1 százalékról 67,6 százalékra emelkedett, miközben a munkanélküliek száma 16 ezerről 10 ezerre csökkent – jelezte Bodó Sándor.
F. Kovács Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője felidézte, hogy az eddig Karcag kapujában, a vasútállomás mellett éktelenkedő, omladozó irodaépület helyén alakította ki a hotel színvonalú munkásszállót a Szatmári Kft. Örömét fejezte ki, hogy immár nem csak tulajdonosa, hanem gazdája is van a területnek.
Fotó: https://www.facebook.com/profile.php?id=100058070589244
Forrás: https://www.facebook.com/profile.php?id=100058070589244, https://www.origo.hu/

FEJLESZTÉSEK TÉRKÉPEN
45 FEJLESZTÉS