Megújult a szerencsi piac

Megújult a szerencsi piac

Koncz Zsófia orzággyűlési képviselő november hatodikán tette közzé facebook oldalán, hogy a Zöld város projekt keretében átadták a megújult piacteret:
„A Szerencsiek számára a szombat reggeli piac, több mint puszta vásárlás. Közösségi élmény, találkozás, amelyet ezentúl új és méltó helyszínen, modern infrastruktúrával látogathatnak.
Édesapám még polgármesterként teljes körű koncepcióval bírt azzal kapcsolatban, hogy Szerencs városát – mind a közösségi helyek, intézmények, infrastruktúra és az ezekhez kapcsolódó fejlesztések terén – hogyan kellene komplexen fejleszteni. Ennek az egyik fő állomása volt a mai nap, a piac ünnepélyes átadása. 2017-ben a Zöld város projekt keretében sikeresen pályázott a piacra, futókörre – amelyet régóta használhatunk –, valamint új parkolók, játszóterek, illetve nagy mennyiségű zöld növényzet is díszíti városunkat. Gratulálok polgármester úrnak és mindenkinek, aki ennek a piacnak a megvalósításában részt vett, és azt kívánom, hogy a Szerencsiek jó egészséggel használják és szeressék új közösségi terünket!” Olvasható a bejegyzésben.

A beruházás részeként a vásártér nagyobb felülete új térkő borítást kapott, 64  platán- és 12 tölgyfát ültettek, míg a korábbiakhoz képest 34 új parkolót alakítottak ki. A piacon 14 üzlethelyiséget alakítottak ki és egyéb szociális- valamint az üzemeltetéshez szükséges tárolókat létesítettek. Kibővítették és felújították a vizesblokkot, korszerűsítették a világítást.

Forrás:https://www.facebook.com/dr.Koncz.Zsofia
Fotó:https://www.facebook.com/dr.Koncz.ZsofiaFEJLESZTÉSEK TÉRKÉPEN

45 FEJLESZTÉS