Bokrétaavató! Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye legnagyobb agrárfejlesztése valósul meg Újfehértón

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye legnagyobb agrárfejlesztése valósul meg Újfehértón

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye legnagyobb agrárfejlesztése valósul meg Újfehértón köszönhetően a kormány mintegy 7,6 milliárd forint értékű támogatásának, mellyel az újfehértói kutatóintézet által nyújtott több mint 70 éves tapasztalat, a modern technológiával kiegészülve új távlatokat nyit a szabolcsi alma újbóli felvirágoztatása érdekében.
Ez a logisztikai és tudásközpont visszaadhatja a megyei gazdák, az almatermesztők hitét, hiszen a korszerű technológiák alkalmazásával hosszútávon is stabilizálhatják az ágazatot, több száz térségbeli és megyei termelőnek adva biztos hátteret a munkához.
A Szabolcsi Alma Centrum mintegy 16 ezer tonna étkezési és 4 ezer tonna ipari alma és más gyümölcs tárolására, válogatására és csomagolására lesz alkalmas. A beruházás során további 42 új munkahely is létesül, így a foglalkoztatottak száma 124-re bővül. November végére befejeződött az almacentrum alapozása, a szerkezet építése és a külső burkolás. A tervek szerint 2022 júliusában már teljesen üzemkész állapotban kezdheti el a komplexum a működését.

Simon Miklós országgyűlési képviselő facebook bejegyzésében mérföldkőnek nevezte a beruházást a térség agráriparában: „Bokrétaavató ünnepségen vettünk részt dr. Nagy István agrárminiszterrel Újfehértón a Szabolcsi Almacentrum építkezésén.
A komplexum immár fontos mérföldkőhöz érkezett: lealapozva, szerkezetkészen áll, a külső burkolása is folyamatban, és azt a technológiát is beszerezték, amely a működtetéshez szükséges.
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye legnagyobb agrárfejlesztése térségünkben valósulhat meg, köszönhetően a kormány mintegy 7,6 milliárd forint értékű támogatásának, mellyel az újfehértói kutatóintézet által nyújtott több mint 70 éves tapasztalat, a modern technológiával kiegészülve új távlatokat nyit a szabolcsi alma újbóli felvirágoztatása érdekében.
Hisszük, hogy ezen logisztikai és tudásközpont visszaadhatja a megyei gazdák, az almatermesztők hitét, hiszen a korszerű technológiák alkalmazásával hosszútávon is stabilizáljuk az ágazatot, több száz térségbeli és megyei termelőnek adva biztos hátteret a munkához.
A Szabolcsi Alma Centrum mintegy 16 ezer tonna étkezési és 4 ezer tonna ipari alma és más gyümölcs tárolására, válogatására és csomagolására lesz alkalmas. A beruházás során további 42 új munkahely is létesül, így a foglalkoztatottak száma 124-re bővül.
Gratulálok Újfehértó!”

Nagy István agrárminiszter facebook bejegyzésében az alábbiakat írta a beruházásról: „Mindig jó hazalátogatni, de ma különösen, hiszen mérföldkőhöz érkeztünk, befejeződött az almacentrum alapozása, a szerkezet építése és a külső burkolás. Tervek szerint 2022 júliusában már teljesen üzemkész állapotban kezdheti el a komplexum a működését.
Köszönöm, hogy részese lehetek ennek a fejlesztésnek!

Forrás: https://www.facebook.com/simonmiklos.sza6.vk,https://www.facebook.com/nagyistvan.movar
Fotó:https://www.facebook.com/simonmiklos.sza6.vk


FEJLESZTÉSEK TÉRKÉPEN

45 FEJLESZTÉS