Korszerű idősotthont adtak át Komádiban

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő facebook bejegyzése szerint hivatalosan is átadták a Komádiban épült új idősotthont: „Új Idősek Otthona épült Komádiban, melyet a mai napon hivatalosan át is adtunk. A beruházás összköltsége 200millió forint. Az intézmény összesen 35 férőhelyes, az épületben 2-3 ágyas szobák, közösségi tér, ebédlő és nővérszoba is helyet kapott, így minden tekintetben méltó körülmények várják a szépkorúakat.”

 A  több mint 700 négyzetméter alapterületű 35 férőhelyes épületbe 25 idős ellátott két telephelyről költözik át, ezen két létesítmény korszerűsítésére az önkormányzat már évtizedek óta kereste a megoldást, végül egy korszerű otthon felépítésére nyílt lehetőségük.
Az idősek otthona több mint 200 millió forintból valósult meg, az önkormányzat ehhez az összeghez mintegy 30 millió forinttal járult hozzá.
2019-ben született meg az önkormányzat részéről a döntés, hogy a korábban vásárolt három telket összevonva épüljön fel egy új otthon, a beruházásra kormányzati támogatást kaptak. – Az építkezés 2020-ban kezdődött, a pandémia ellenére is megépült ez év májusára, az azt követő időszak az udvar szépítéséről, az engedélyek beszerzéséről szólt 
16 lakószoba van az épületben, az egyik szárnyon nyolc kétágyas és három háromágyas, a másikon pedig öt kétágyas szoba található, az utóbbiak külön fürdőszobával rendelkeznek. Az épületben többek között foglalkoztató, társalgó, látogatószoba, orvosi és betegszoba is található.

forrás:https://haon.hu/,https://www.facebook.com/drvitanyiistvan
fotó:https://www.facebook.com/drvitanyiistvan

FEJLESZTÉSEK TÉRKÉPEN
45 FEJLESZTÉS