Új zeneiskolát adtak át Berettyóújfaluban

Vitányi István országgyűlési képviselő facebook oldalán tette közzé az intézmény felújítással kapcsolatos gondolatait:
„A Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola Bihari Alapfokú Művészeti Iskolájának átadó ünnepségén vettem részt. A zeneiskola minden igényt kielégítő épületben működhet tovább, reményeink szerint sok tehetséges tanuló találja meg a számításait az intézményben.”

A József Attila Általános Iskola Bihari Alapfokú Művészeti Iskola bővült új épülettel. A beruházásra az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program pályázatán nyert csaknem 385 millió forint támogatást a Berettyóújfalui Tankerületi Központ. A november 3-ai átadón Vitányi István országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, ez a beruházás is azt a politikát képviseli, mely elősegíti a város, főváros és a vidék közötti minőségbeli különbségek eltüntetését, biztosítja a helyben lakást, tanulást és boldogulást.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat képviseletében Bulcsu László alelnök vett részt az ünnepségen, aki hangsúlyozta, Bihar nem veszett el; az üzenet borítékján pedig itt a bélyeg, ez az épület. Mint mondta, az emberi munka tartja meg a térséget, Berettyóújfalu pedig úgy vállalta magára a vezérhajó szerepét, hogy közben hagyja a vidéket is élni. Szerinte nincs elveszett Bihar, fejlődő Bihar van.

Majosi Pálma, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ igazgatója mutatta be részletesen a projektet. Elmondta, hogy az új, akadálymentesített épület földszintjén két, összenyitható termet alakítottak ki, ahol kamarazene oktatására, gyakorlására nyílik lehetőség, és van egy versenyzongorával ellátott koncertterem is az alsó szinten.
forrás:https://civishir.hu/ https://www.facebook.com/drvitanyiistvan/posts/332411695359518
fotó:https://www.facebook.com/drvitanyiistvan/posts/332411695359518

FEJLESZTÉSEK TÉRKÉPEN
45 FEJLESZTÉS