Közel ötszáz méteren kapott új aszfaltszőnyeget a Kossuth utca Földesen

Régen leterített útalap, gödrök és nyomvályúk. Jelenleg ez a látvány fogadja a Kossuth utcán közlekedőket, ez az állapot azonban a Magyar Falu Programnak és az önkormányzat takarékos költségvetésének köszönhetően rövidesen megszűnik, hiszen az útszakasz a Rákóczi utcától a Jókai utca sarkáig 469 m hosszúságban új aszfaltburkolatot kap, az itt élők közlekedésének javítása érdekében.

Megtudtuk továbbá azt is, hogy az uniós projektek, valamint az állami, belügyminisztériumi pályázatok megvalósításához is szükséges az önkormányzatnak bizonyos mértékű önerőt biztosítani. Ezt a testület és a hivatali apparátus költséghatékony gazdálkodásának köszönheően tudja finanszírozni a község vezetése. Az útfelújításokkal egy időben az érintett szakaszok csapadékvízelvezetése is meg fog történni.
Az aszfaltozás mellett nagy jelentőséggel bírnak még a tél beköszönte előtt a régi utak kátyúzási munkálatai, melyeket az önkormányzat a közmunkaprogram keretein belül végzi jelenleg is több utcában. Csaknem 40 tonna melegaszfaltot használnak fel még ebben az évben.

FEJLESZTÉSEK TÉRKÉPEN