Közel 15 millió forintos fejlesztés a földesi Kállay utcai óvoda melegítőkonyháján

A napokban megtörtént a Kállay utcai Óvoda melegítőkonyhájának műszaki átadása, befejeződött ugyanis a több héten át tartó korszerűsítés az intézményben. A régen várt, csaknem 14,5 millió forintos konyhakorszerűsítés keretében építészeti beavatkozások, a fal és padlóburkolatok cseréje, festése, valamint nagyobb értékű konyhai eszközök beszerzése történt meg.
A gyermeknevelő intézmény Kállai utcai telephelyén jelenleg 2 óvodás csoport rendszeres étkeztetéséről kell gondoskodniuk az itt dolgozóknak. Melegítőkonyha lévén azonban itt csupán a tízórait és az uzsonnát készítik elő és szervírozzák, az ebédet a Rákóczi utcai telephely főzőkonyhájából szállítják ide. Jeneiné Dr. Egri Izabella, községünk polgármestere elmondta, a melegítőkonyha berendezése, eszközei és gépei az évtizedek során meglehetősen elhasználódtak.
Az intézmény korszerűsítése azonban itt nem áll meg, ugyanis a polgármesteri hivatal épületével együtt tervezi a Kállay utcai óvoda épületének energetikai korszerűsítését, napelemrendszerrel való ellátását és külső szigetelését a község vezetése. A felújítással egy a mai kor igényeit és előírásait kielégítő, biztonságos melegítőkonyha került kialakításra.

FEJLESZTÉSEK TÉRKÉPEN