Aszfaltborítást kapott a Dózsa György utca Földesen

Új, kátyúmentes, biztonságos. Ezek jellemzőek leginkább a néhány napja leaszfaltozott Dózsa György utca útburkolatára. A kivitelezés magába foglalta az említett utcában egy 4,5 m széles kopóréteg elkészítését, valamint padkanyesést és nemesített padkakészítést is. Csaknem 20 millió forintos Belügyminisztériumi támogatásból kapott új aszfaltszőnyeget a Dózsa György utca, az önkormányzat a projekt megvalósításához 6,5 millió forintos önerővel járult hozzá. A sikeres műszaki átadást követően az új utakat már használja is a lakosság.

A Dózsa György utcán éveken át gödrökkel, kátyúkkal kellett a kerékpárosoknak és autósoknak megbirkózniuk, az elmúlt hetekben azonban megtörtént az út aszfaltozása. Jeneiné dr. Egri Izabella azt mondja, közös érdek, hogy az utak felújításával javuljon a településen élők komfortérzete. 

A korábbi időszakban is pályázott a község útfelújításra, ám a hiányzó útszakaszok felújítására is folyamatosan keresi az önkormányzat a pályázati lehetőségeket. Így például  a közeljövőben új aszfaltszőnyeget kaphat a Kossuth utca Jókai utcáig tartó szakasza, valamint a Jókai utcát a Dózsa György utcával összekötő útszakasz is.

FEJLESZTÉSEK TÉRKÉPEN