Új aszfaltszőnyeget kapott a Patak utca Ácson

0
-Forintból, önerős beruházásként

Új, kátyúmentes, biztonságos. Ezek jellemzőek leginkább a néhány hete leaszfaltozott Patak utca útburkolatára. Az önkormányzat szigorú költséggazdálkodásának köszönhetően ugyanis önerőből végezte el a beruházást, összesen mintegy bruttó 4,6 milló forintból, csaknem 720 négyzetméter területen. A kivitelező cég, a Colas Út Zrt. elvégezte a munkákat, mely az említett utcában magába foglalta egy 6 cm-es kopóréteg elkészítését, három aknafedlap szintre emelését, valamint padkanyesést és nemesített padkakészítést is. A sikeres műszaki átadást követően az új utakat már használja is a lakosság. – Ismertette az önkormányzati projekt részleteit Dr. Szentirmai István polgármester.

Míg egy korábban már aszfaltburkolattal rendelkező útszakasz javításához nem, addig egy új aszfaltos út készítésénél szigorú műszaki és hatósági dokumentáció valamint tervezés és engedélyeztetés szükséges. – Tudtuk meg polgármester úrtól, aki hozzátette: Az említett két utca útburkolata az évek során meglehetősen leromlott és elhasználódott a megnövekedett gépjárműforgalom miatt. Több helyen megrepedt és néhol a bazaltréteg is kilátszott a borítás alól. De nem csak ebben a két utcában romlott az utak minősége a városban. Éppen ezért az önkormányzat – az önerős beruházásokon kívül – minden pályázati lehetőséget megragad az úthálózat fejlesztésére, új utak építésére. Ott jártunkkor a Patak utcán még nem, a Zrínyi utcán azonban már elvégezték a csapadékvíz elvezetést és padkázást is a kivitelező cég munkatársai. Mára azonban már mindkét útszakasz elkészült.

FEJLESZTÉSEK TÉRKÉPEN
0 FEJLESZTÉS

Az említett utcákban éveken át gödrökkel, kátyúkkal kellett a kerékpárosoknak és autósoknak megbirkózniuk, most azonban az önkormányzat szigorú költséggazdálkodásának köszönhetően forgalmi akadályok, kátyúk, úthibák nélkül, biztonságosan közlekedhetnek a helyiek a teljes hosszukban új aszfaltszőnyeget kapott utcákban.