A 37-es főút teljes szakasza felújításra kerül Szerencs és Sátoraljaújhely között

Koncz Zsófia Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókerületének országgyűlési képviselője facebook bejegyzésben tette közzé hogy a 37-es főút teljes szakasza felújításra kerül Szerencs és Sátoraljaújhely között:
„Nagy hidegben, de annál nagyobb örömmel és izgalommal jelentettük be, hogy a 37-es főút teljes szakasza felújításra kerül Szerencs és Sátoraljaújhely között!
A közös sajtótájékoztató keretében Wáberer György kormánybiztos úrral, Hörcsik Rihárd képviselőtársammal és Mikesz Csabával, a Magyar Közút műszaki vezérigazgató-helyettesével kihangsúlyoztuk, hogy mennyire fontos ez a beruházás a turizmus jövője szempontjából, amely a régióba érkező óriási fejlesztési csomag elemeként valósulhat meg.
Külön jó hír, hogy az október 8-án megjelent Kormányhatározat alapján a bodrogkeresztúri elágazásnál is új körforgalmat építünk, ezzel is előtérbe helyezve a környékbeli emberek biztonságát!”

A felújításra kerülő szakaszról elmondható, hogy azok teljes felületén a meglévő burkolat kopórétegét marással eltávolítja a kivitelező, a helyén pedig egy-egy új kötő- és kopóréteg épül. Ezen kívül nemcsak az utak, hanem azok környezete is megújul, ugyanis a szükséges padkarendezési munkákat is elvégzik a szakemberek, amelyek a megfelelő vízelvezetésben és a hosszú távú üzemeltetésben is fontos szerepet játszanak. A kivitelezők továbbá rendezik a felújításra kerülő szakaszoknál az útcsatlakozásokat, belterületi szakaszokon pedig a szegélyeket is.

forrás:https://www.facebook.com/dr.Koncz.Zsofia/
fotó:https://www.facebook.com/dr.Koncz.Zsofia/

FEJLESZTÉSEK TÉRKÉPEN
45 FEJLESZTÉS