Lezárult a Kerékpárút fejlesztésű című program Berettyóújfaluban

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő facebook oldalán tette közzé, hogy
„Lezárult a Kerékpárút fejlesztésű című program Berettyóújfaluban. A beruházásnak köszönhetően gyalog- és kerékpárúttal, buszöböllel és kerékpáros pihenővel gazdagodott a település. A projekt második szakaszában a Péterszegi úton és Berettyószentmártonban, a Szentmárton téren került sor fejlesztésekre. „

Berettyóújfalu Város Önkormányzata 2016. évben pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a TOP-3.1.1-15 jelű, Fenntartható települési közlekedésfejlesztés tárgyú pályázati felhívásra, amely alapján vissza nem térítendő támogatásban részesült. Az Önkormányzat „Kerékpárút fejlesztése Berettyóújfaluban” címmel az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési irányzatból, illetve a Széchenyi 2020 program keretében 340 millió forintos támogatás segítségével a városban a már megépült kerékpárutakat folytatta, továbbá kiegészült bruttó 60 millió forintnyi összeggel, amelyből a Péterszegi úton, valamint Berettyószentmárton Főterén nagymértékű fejlesztésekre került sor.

A projekt első szakaszában elkészült kerékpárutak:
Földesi utcai kerékpárút, Nefelejcs és Béke utca közötti szakasz (392 m) új építés
Rákóczi utcán egészen a Csendes temetőig tartó szakasz (1.285 m) új építés
Berettyólapos utcán (Bakonszegi út belterületi szakasza) (305 m) új építés
Berettyószentmártonban meglévő kerékpárút újult fel (1.661 m) felújítás
A projekt második szakaszában a Péterszegi úton és Berettyószentmártonban, a Szentmárton téren került sor fejlesztésekre.
A Péterszegi úton gyalog- és kerékpárút átkelőhelyet, bicikliutat, illetve két buszöblöt alakítottak ki. A Szentmárton téren kerékpáros pihenőhelyet és modern játszóteret alakítottak ki. A közel 3200 négyzetméter területű téren 1308 négyzetméter új térkő burkolatot, 17 padot 6 asztalt és 5 db hulladéktárolót helyeztek el, emellett kialakítottak egy szervízpontot is biciklisek részére. A terület esztétikusabb megjelenése érdekében fákat és cserjéket telepítettek.
Forrás:https://www.berettyohir.hu/https://www.facebook.com/drvitanyiistvan
Fotó:https://www.facebook.com/drvitanyiistvan

FEJLESZTÉSEK TÉRKÉPEN
45 FEJLESZTÉS