Megújult az Ácsi Kinizsi SC Sportházának tetőhéjazata

Korábban fűtéskorszerűsítés, vizesblokk felújítás, idén pedig a tetőhéjazat teljes cseréje. Ezek az elmúlt időszak Ácsi Kinizsi Sport Club Sportházának jelentősebb fejlesztései. A beruházás három év összességében csaknem 17 millió forintos TAO pályázatainak támogatásaiból valósult meg, a kivitelezés megvalósulásának 30%-át az önkormányzat finanszírozta. Az ácsi sportszakosztályok által gyakran használt épület állaga az évek során leromlott, így időszerűvé vált a korszerűsítés, valamint elengedhetetlen volt a helyi sportélet további sikeres, zökkenőmentes működése érdekében. – Tudtuk meg a projekt ünnepélyes beruházás átadásán a város polgármesterétől, Dr. Szentrimai Istvántól.

A folytatásban Sipos István, a Kinizsi Sport Club elnöke ismertette a közelmúltban megvalósult fejlesztéseket az egyesületben. Ismertette a jelenlévőkkel a Sport Club jelenlegi helyzetét, illetve a regnáló vezetőség eredményeit is az utóbbi éveket tekintve. Hozzátette, – a mostani tetőhéjazat csere után a sportfejlesztés nem áll meg, ugyancsak újabb TAO-s támogatásból szeretné az egyesület teljeskörűen felújítani az épületben található öltözőket. – Mondta az elnök.
A beruházás átadó ünnepségén Kancz Csaba kormánymegbízott is jelen volt, aki beszédében hangsúlyozta, különösen szívügyüknek tekintik a kisebb sportegyesületek anyagi támogatását, ösztönözve ezzel valamennyi szakosztályt.
A következőkben Popovics György, a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés elnöke állt pulpitus mögé. Kiemelte, Ácson, a labdarúgáson kívül a többi szakosztály sportolói is eredményesen szerepelnek, s nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás nevelésre is.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője is. Beszédében elmondta, 2010-ig a sport infrastruktúra igen elhanyagolt állapotban volt. Az új sporttámogatási keretrendszer teremtette meg 2011-ben annak a lehetőségét, hogy a sport visszatérhessen kb. 100 éves rendszermúltjához.
Dr. Szentirmai István városunk polgármestere az ünnepi gondolatokat elmondta, minél több ácsi gyermek számára szeretnék biztosítani a sportolás lehetőségét a jövőben.

FEJLESZTÉSEK TÉRKÉPEN
45 FEJLESZTÉS