Húsüzem zöldenergiával Hajdúszoboszlón

dr. Nagy István agrárminiszter facebook oldalán tette közzé, hogy A Hortobágy-Faluvéghalmi Kft. húsüzeme ünnepélyesen is megnyílt.
„A hazai állattenyésztés versenyképességének egyik feltétele, hogy a húsfeldolgozás tovább fejlődjön. Katona Imre állatállományában megtalálhatjuk a magyar tarkát, a charolais-t, vagy a világ legdrágább marhahúsát adó wagyut is. Kedden délután közösen adtuk át a Hortobágy-Faluvéghalmi Kft. csaknem másfél milliárd forintból megvalósult új húsfeldolgozóját. Az üzem kapacitása évente akár ezer szarvasmarha feldolgozását is lehetővé teszi.” írta az oldalán az agrárminiszter.

Czeglédi Gyula Hajdúszoboszló polgármestere facebook oldalán az alábbiakat tette közzé a megnyitóról:
„A Hortobágy-Faluvéghalmi Kft. meghívására húsüzem ünnepélyes megnyitásán vettem részt dr. Kovács Gergely alpolgármester társammal. A rendezvényen megjelent és ünnepi köszöntőt mondott dr. Nagy István agrárminiszter.
Katona Imre tulajdonos köszöntője és visszaemlékezése felvillantotta azt az elköteleződést és életforma váltást, amely a városi építőipari vállalkozásból a mezőgazdaság, a természet és az állatok szeretete irányába vitte.
A beruházás 1,4 milliárd forintba került, melyhez a magyar állam 500 millió forint támogatást biztosított. Az üzemben a legmagasabb igényeket kielégítő technológia került beépítésre.

Az üzembejárást követően a résztvevők meg is kóstolhatták a saját nevelésű wagyu japán marha steaket. Az ünnepségen részt vett Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke, valamint Szóláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere, a megyei agrárkamara elnöke.
Külön öröm, hogy ez az új üzem 14 új szakmunkás munkahelyet teremtett városunkban.”

Forrás:https://www.facebook.com/czegledigyula1/posts/230899352376778
Fotó: Pelsőczy Csaba
Forrás:https://www.facebook.com/nagyistvan.movar

FEJLESZTÉSEK TÉRKÉPEN
45 FEJLESZTÉS