Megszűntek a borzalmas kátyúk a Biharnagybajomot Füzesgyarmattal összekötő út jelentős részén

Két bevezető szakaszon is útfelújítást végzett a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Biharnagybajom területén a Magyar Falu Program keretében. Egy jelentősebb belterületi, illetve a Gyarmati utat magába foglaló külterületi szakasz is új aszfaltszőnyeget kapott a községben. A beruházás Biharnagybajom külterületén csaknem 460 méter hosszú szakaszt érintett, míg a belterületi szakaszon egy 3,3 km-es szakasz került leaszfaltozásra. – Tudtuk meg Szoták Zoltántól, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatójától. Az aszfaltozási munkálatok után mindkét említett felületen megtörtént a padkarendezés, s időközben már az útburkolati jelek is felfestésre kerültek.

– Alapvetően az a célunk, hogy – országgyűlési képviselő úrral egyeztetve – a 4212. számú út teljes hosszában felújításra kerüljön a kezdőpontjától, Püspökladánytól egészen Berettyóújfaluig. – Tájékoztatott Szoták Zoltán, aki hozzátette, hogy a jelenlegi beruházás az érintett szakasz felső kopórétegének a cseréjét jelentette 6-7 cm vastagságban. A megyei igazgató ígéretet tett azzal kapcsolatban, hogy a 4212. számú út megyehatárig történő felújítását mindenképpen elvégzik a jövő évben, ahogyan azt a szomszédos megye közútkezelője is megteszi, így végre jó minőségű, kátyúmentes úton, biztonságosan közlekedhetnek az arra járó autósok.

A község polgármestere, Szitó Sándor az útszakasz ünnepélyes átadása után elmondta, Biharnagybajom déli részének megközelítése évek óta gondot okoz Füzesgyarmat felől, hiszen a külterületi szakaszt jelentős úthibák, hosszadalmas nyomvályúk és mély kátyúk jellemzik, de a belterületi szakaszra is ráfért a megerősítés. – A Füzesgyarmati út felújítására már ciklusokkal ezelőtt elkezdtük a lobbizást. Több alkalommal jeleztem Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő úrnak, aki megtette a szükséges lépéseket, s a Magyar Falu Programnak köszönhetően a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Strabag Magyarország kis idő múlva felvonultak a munkagépekkel. Azt gondolom, hogy látva a minőségét ennek a beruházásnak, ez hosszú évekig megfelelő feltételeket és biztonságos közlekedési lehetőséget nyújt majd az itt élőknek. – Fogalmazott az átadó ünnepségen a polgármester, aki hangsúlyozta, a belterületi útépítés Biharnagybajomban folyamatosan napirenden van. – Saját erőből csupán kevés útfelújítást tudunk végezni, azonban folyamatosan figyeljük a pályázati lehetőségeket. Épp a napokban érkezett a hír egy sikeres elbírálásról, melynek keretében a Posta utca útburkolata fog megújulni, előreláthatólag szeptember hónapban. Ezen felül pedig várjuk az új TOP-os kiírásokat. – Tette hozzá.

Az útátadó ünnepséget megtisztelte jelenlétével Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő is, aki azt mondta, a mostani beruházással régi vágya valósult meg a bajomiaknak. Ebben az évben, a Magyar Falu Program keretében csaknem  330 millió forint értékben történt útfelújítás a választókörzetben. – Az útépítés prioritást élvez az országban, de a választókerületemben különösen. Az autópályáktól egészen az alsóbbrendű utakon át a belterületi önkormányzati útszakaszokig jelentős eredményeket és fejlesztéseket értünk el az elmúlt időszakban.  Az előttünk álló időszak pedig tartogat még meglepetéseket útrekonstrukció terén, hiszen jövőre a Magyar Falu Program keretében elkészül a Füzesgyarmati út eddig kimaradt 2,5 km-es szakasza, illetve a Nagyrábét Bakonszeggel összekötő teljes útszakasz is új aszfaltréteget kap. – Közölte riporterünkkel képviselő úr. 

Néhány napja tehát forgalmi akadályok, kátyúk, úthibák nélkül, biztonságosan közlekedhetnek a helyiek a frissen aszfaltozott Füzesgyarmati út belterületi, és külterületi szakaszának egy részén. A beruházás a Magyar Közút által csaknem 61 millió forintból valósult meg Biharnagybajomban.

 
FEJLESZTÉSEK TÉRKÉPEN
12 FEJLESZTÉS