Átadták a bajomi szabadtéri színpadot

Átadták a bajomi szabadtéri színpadot

Átadták a bajomi szabadtéri színpadot, a létesítmény betonozását már elvégezte a kivitelező, valamint az azt körülvevő téglafalak is állnak már a helyiek által jól ismert Szűcs Sándor ÁMK melletti területen. Egy nyertes pályázatnak köszönhetően csaknem 10 millió forint vissza nem térítendő támogatásból a szabadtéri színpad mellett több ülőalkalmatosság telepítésére is sor kerül egy új közösségi színtéren, a megfelelő infrastruktúra kialakítása mellett. A korábbi években a Sportpályán szervezett programokon kívül, különböző előadásoknak, ifjúsági kezdeményezéseknek is helyet adhat a most épülő létesítmény a jövőben.
Községünk kultúrális élete, közösségi színterei a beruházással egy helyre koncentrálódnak, így praktikusabb azok üzemeltetése is. Ez is célja volt az önkormányzatnak. – Tette hozzá a polgármester.

A tavalyi évben kialakult vírushelyzet, illetve a kormány által meghozott szigorítások ősz óta nem tették lehetővé a közösségi rendezvények szervezését országszerte. A pandémia súlyosságának enyhülésével, valamint a védőoltásoknak köszönhetően néhány hete szépen lassan újraindult az élet a településeken, kinyithattak a közművelődési intézmények.
Fontos célja továbbá az önkormányzatnak, hogy a már csaknem 20 éve használaton kívüli moziépületet hasznosítsa. Elsődleges funkciója egy civil szolgáltatóház lenne, ahol a fiatalok, és civil szervezetek találkozhatnának, és egy méltó környezetben, együtt, a mai kor követelményeinek megfelelő épületben, hasznosan tölthetnék el szabadidejüket.

https://www.youtube.com/watch?v=TqHmYhZMNDQ&ab_channel=K%C3%B6zs%C3%A9gi%C3%96nkorm%C3%A1nyzatBiharnagybajom

A művelődési központ környezetében tehát új, rendezett, burkolt, parkosított köztér létesül. A Szűcs Sándor ÁMK melletti szabadtéri színpad kialakítása hamarosan jelentősen megváltoztatja a településközpont képét, és kedvezően hat majd a bajomi kulturális életre is. A beruházás várhatóan még idén nyáron elkészül.