Folyik az aszfalt kopóréteg terítése a M44-es gyorsforgalmi út részekén épülő Tiszaugi közúti Tisza-hídon

Dankó Béla Békés megye 2 választókerületének országgyűlési képviselője facebook oldalán mutatta be hogy halad a kivitelező a Tiszaugi közúti Tisza-híd építésével.
„Az M44-es gyorsforgalmi út épülő Lakitelek-Tiszakürt szakaszán, a főpályán – a Tisza-híd környezetének kivételével – már végig aszfalt kötőréteg van, és már folyik a kopóréteg terítése. A 4515 jelű út 1,9 kilométeres tiszakürti bekötő szakasza az M44 feletti híddal együtt júliusban átadásra került, a forgalom már az új, átadott szakaszon közlekedik – erről a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. adott tájékoztatást megkeresésemre.

A Tisza-hídnál az alépítményi munkálatok, felszerkezet építése, a mederhidat tartó vasbeton pilonok és a ferde kábelek fűzése és feszítése elkészültek. A mederhíd szegélyek alatti szigetelése, kiemelt szegélyek építés és pályalemez szigetelés több ütemben jelenleg is készül. Ezzel párhuzamosan a sókorrózió elleni védelem, illetve a pilonok festése is folyamatos a már elkészült vasbeton szerkezeteken. Kivitelezés alatt van még az árvízvédelmi töltések burkolása, pillérvédelem és meder partél védelem is, illetve a befejező munkákat is megkezdték, mint például a korlátok építését, az aszfaltozásokat, csapadékelveztő-rendszer és villamos energia-ellátás kiépítését. A szakaszon a Tisza hídon kívül 6 kisebb műtárgy is épül, melynek a befejező munkálatai (korlátépítés, rézsűburkolás, tereprendezés)zajlanak.

A Lakitelki Mérnökségi telepnél az iroda és a műhelyépület építése a befejeződött. A főépület használatba vételi engedélye 2020. december 21-én kiadásra került. A többi épület – sótáróló, hidegraktár, elemes tároló -, elkészült, a befejező munkálatok folynak. A telepen belüli közművezetékek, térburkolatok elkészültek. A telepet körbevevő kerítés építési munkái, tereprendezés növénytelepítés is elkészült, zajlik a telep műszaki átadási átvételi eljárás befejezése.”
FORRÁS:https://www.facebook.com/danko.bela.bekes.vk.2
FOTÓ:https://www.facebook.com/danko.bela.bekes.vk.2

FEJLESZTÉSEK TÉRKÉPEN
20 Posts

Helló

Ez itt a falvakvarosok.hu
Kövess minket a facebookon!

Minden ami fejlesztés!