Megújult az Egészségház a Nyíregyházi járásában található Rakamazon

Bodnár László Rakamaz város polgármestere facebook oldalán tette közzé hogy megújult az Egészségház a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, a Nyíregyházi járásában található településen. A polgármesteri bejegyzés szerint: „Egy önkormányzatnak mindenkori feladata a településfejlesztés. Ez magába foglal minden olyan tevékenységet, amelynek célja a lakosság életszínvonalának, ellátási és környezeti viszonyának javítása, valamint a fenntartható településfejlődés biztosítása.
E tevékenység eredményeképpen dől el, hogy milyen irányban formálódik a település jövője, milyen lesz épített környezet, s az infrastrukturális ellátottság.

Rakamaz Város Önkormányzata a Magyar Falu Program keretében meghirdetett, Orvosi rendelők fejlesztése kiírásra pályázott, melynek célja az volt, hogy a 23 évvel ezelőtt épült Egészségház megújuljon.
Magyarország Kormánya vissza nem térítendő támogatás formájában 40.369.082.-Ft-tal támogatta önkormányzatunk törekvését, melynek során megvalósulhatott az egészségügyi központnak a felújítása, korszerűsítése.
Önkormányzatunk a kormányzati támogatáson felül a felelős,takarékos,céltudatos gazdálkodásnak köszönhetően saját forrásból közel 5 millió forint hozzáadásával végeztetett el olyan munkálatokat, amelyekre a pályázat nem adott lehetőséget.”

A megnyitó ünnepségen a térségünk országgyűlési képviselője,
Dr. Vinnai Győző mondott ünnepi beszédet. Amiben kiemelte: „ a Magyar Falu Program pályázati forrásából és önkormányzati hozzájárulással, újították fel a rakamazi Egészségházat.
Az épületben háziorvosi és fogorvosi rendelő, központi háziorvosi ügyelet, védőnői szolgálat és mentőállomás működik.
Az átadó ünnepségen Dr. Vinnai Győző hangsúlyoza: „hogy az egészségügyi szolgáltatások fejlesztése fontos feladatunk, hiszen a rakamazi emberek egészségügyi állapotának javítása alapvető célunk

FEJLESZTÉSEK TÉRKÉPEN
45 FEJLESZTÉS