Korszerűsítik a Ravatalozó épületét Tépén

Talán minden tépei lakosnak feltűnt már, akik az utóbbi években megfordultak a Köztemetőben, hogy a Ravatalozó épülete bizony erősen megérett már a felújításra. Tépe Község Önkormányzata a Magyar Falu Program keretében Temetői infrastruktúra fejlesztése – 2020 című pályázati kiíráson 15.865.831 Ft támogatást nyert. Ennek keretében a Ravatalozó épületének teljeskörű külső és belső felújítása kezdődött meg az elmúlt időszakban, a kivitelezést Mászlai-Ép Bau Kft. végzi. A felújítás során a Ravatalozó épülete új vakolatot kap, új belső kerámia lapburkolat készül és a tetőszerkezet is teljes felújításra kerül, így az a mai kor követelményeinek maximálisan megfelel majd. – Tudtuk meg Balogh András polgármestertől.

Megtudtuk továbbá, hogy mivel a kivitelezésre elnyert több, mint 15 millió forint kevésnek bizonyul az épület teljes rekonstrukciójához, így a település önkormányzata közel 3 millió forint önerővel járul hozzá a munkálatokhoz, melyből korszerű nyílászárókat kap az épület, illetve a belső üvegfal is felújításra kerül. Ezen felül pedig a Debreceni Temetkezési Vállalat is további 1.000.000 forinttal járul hozzá a munkálatokhoz, különböző kegytárgyak formájában.

A település önkormányzatának további tervei között szerepel a Köztemető bejáratának korszerűsítése, közel 200 méteres szakaszon, valamint vagy zúzott kővel, vagy pedig aszfaltborítással kívánják ellátni a jelenlegi gépjármű parkoló területét, hogy méltó környezetben tudják fogadni az elhunytak hozzátartozóit, családtagjait.
A munkálatok végeztével a ravatalozó épületének teljesen új külső és belső megjelenése lesz. A vállalkozó a Ravatalozó épületének felújítását várhatóan augusztus végére szeptember elejére fejezi be.

FEJLESZTÉSEK TÉRKÉPEN