Tépe község központi kereszteződése kap új aszfaltréteget a Magyar Falu program támogatásával

Július 22-én elkezdődött a belerületi utak felújítása Tépén. A felújítás érinti a település központjában lévő körforgalom felületét, valamint a Felszabadulás utca teljes, csaknem 532 m-es hosszát. A felújítás során egy 3 m széles és 6 cm vastag aszfaltréteg kerül a korábbi útalapra, mintegy 17.800.000 forint Belügyminisztériumi támogatásból, melyhez a település önkormányzata csaknem 5.000.000 forint önerőt biztosított. Balogh András, a község polgármestere elmondta, az útfelújítás idején a helyközi buszjárat közlekedése az Ady utca irányából a Felszabadulás, majd a Dózsa György utca egy szakaszán történik, emiatt az Ady és a Felszabadulás utcát egyirányúsítani fogja az önkormányzat.

Az érintett utca útalapja még az 1980-as években készült, így időszerűvé vált az útszakasz felújítása.  – Hangsúlyozta a polgármester, aki hozzátette, hogy az új aszfaltszőnyeg mellett egy  57 m hosszú árokbélés is kialakításra kerül, továbbá egy útáteresz és egy támfal építése is megvalósul a beruházás keretében. Tépe község napjainkra egy 500 m-es szakasz kivételével mindenhol szilárd útburkolattal rendelkezik, az önkormányzat a hiányzó útszakasz felújítására is folyamatosan keresi a pályázati lehetőségeket. 

A korábbi időszakban is pályázott a község útfelújításra, valamint új külterületi dűlőutak építésére. Ennek keretében 3,7 km hosszú dűlőutat hoztak létre útalappal a szántóföldek között, 3,5 m szélességben.
A jelenleg is zajló belterületi útfelújítási munkálatok előreláthatólag augusztus végéig tartanak majd, amikor egy hivatalos műszaki átadást követően a helyi lakosok is birtokba vehetik járműveikkel az új aszfaltszőnyeget Tépén.

FEJLESZTÉSEK TÉRKÉPEN