Átadták a Piaccsarnok épületét Biharnagybajomban

Ritka látvány tárult a érdeklődők szeme elé, az egyedi, különleges termékek és eladóik valódi vásári hangulatot teremtettek, augusztus 13-án, Biharnagybajom napja alkalmából a rendezény részeként adták át ugyanis az elkészült Piaccsarnok épületét. A piaccsarnok létesítésére még 2017-ben pályázott az önkormányzat, mostanra azonban elkészült a sokak által úgy várt kivitelezés a Rákóczi u. 2 szám alatt. Mostantól egy korszerű, miden igényt kielégítő piaccsarnokban árusíthatják a helyi kis és őstermelők portékáikat Biharnagybajomban.

Az önkormányzat a csaknem 53 millió forintból elkészült létesítménnyel a helyi termékek vásárlására buzdít mindenkit, mellyel növelhetik környezetük fenntarthatóságát, ezáltal segíthetik a helyi gazdaság fejlődését. – Hangsúlyozta beszédében Szitó Sándor polgármester, aki kiemelte továbbá, hogy az önkormányzat jelentős hazai forrással és helyi munkaerővel is hozzájárult a beruházás megvalósításához, hiszen a piac előtti közterületen a gépjárműparkolókat a közmunkaprogram keretében alakította ki a község vezetése, illetve a szabadtéri elárusítóhelyek kialakítása is a helyiek ötlete nyomán valósult meg. A piaccsarnok üzemeltetését egy önkormányzati tulajdonban lévő nonprofit kft. látja el.

Az átadó ünnepségen megjelent Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő is, aki hangsúlyozta, Biharnagybajom egy dinamikusan fejlődő település. – Ha a pandémia nem szólt volna közbe, bizonyára sokkal több alkalmunk lett volna a találkozásra, több új, vagy éppen felújított létesítmény átadásán jelen lettünk volna együtt, Biharnagybajomban. A projekt második üteme, ami csaknem 100 millió forintból valósul meg ugyanakkor hamarosan lehetőséget ad az újabb találkozásra. – Mondta az átadó ünnepségen Dr. Vitányi István, aki hangsúlyozta továbbá, hogy az idei évben a Magyar Falu Program keretében 250 milliárd forint került vidékre, csak a 4-es választókörzetbe pedig 3 milliárd forint. – Büszkék lehetünk az elmúlt időszakra, a biharnagybajomiak pedig büszkék lehetnek a településükre, hiszen sok város megirigyelné a most átadott piacot. – Tette hozzá.

A Megyei Önkormányzat minden tekintetben próbál együttműködni a településekkel, annak érdekében, hogy valamennyi község újra önmaga lehessen. – Élhetőbbé kell tenni a bihari településeket. A Magyar Kormány, a Megyei Önkormányzat, valamint országgyűlési képviselő úr, és polgármester úr segítségével nagyon sok fejlesztést hoztunk Biharnagybajomba és térségébe az elmúlt időszakban. A piaccsarnok létrehozásával egy korszerű, minden igényt kielégítő piac várja a vállalkozókat, és a vásárolni vágyókat egyaránt. – Közölte a rendezvényen Bulcsú László, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke.
Az ünnepélyes átadón a szalag átvágást követően minden érdeklődő birtokba vehette az új Piaccsarnok épületét, ahol különböző portékák közül válogathattak kedvükre.

12 FEJLESZTÉS