Belterületi kerékpárút létesül Nyírbátorban

Simon Miklós országgyűlési képviselő facebook oldalán osztotta meg, hogy „több mint 304 millió forint ráfordításával belterületi kerékpárút létesül Nyírbátorban a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program jóvoltából, mely a már megépült kerékpárutakat hivatott hálózati rendszerré fejleszteni.
A beruházás jóvoltából jelentősen javul Nyírbátor közlekedésbiztonsága, mindezen túl pedig tovább gyarapodik térségünk kerékpárút hálózata, melynek bővítésére, korszerűsítésére a jövőben is komoly hangsúlyt fektetünk.”

A belterületi kerékpárút 3,2 km hosszú lesz.A beruházás három ütemben valósul meg. Az Ipari Park területén egy rövidebb, a város belterületén két hosszabb szakaszt alakítanak ki. Ezek közül az egyik a Várkastélytól az Édesanyák útján keresztül a Fáy-Árpád-Hunyadi körforgalomig tart, a másik a Nyírbogát felől érkező kerékpárút folytatásaként a Debreceni és Madách utcán keresztül a Várkastélyig. A beruházás a forgalmat ugyan nem zavarja, de kisebb közlekedési akadályok várhatóak. Ősszel már használhatják a biciklizni vágyók az új kerékpárutat.

A mostani uniós ciklusban a megye 6. számú választókerületében összesen tíz kerékpárút épül, vagy épült már meg korábban, ezekből hat belterületi, négy pedig külterületi a szóban forgó beruházások összértéke 3,6 milliárd forint. A Nyírbogát-Máriapócs és a Balkány-Biri kerékpárút szakaszt a közelmúltban már átadták.
A külterületi szakaszok esetében nem feltétlenül az utak hosszúságán van a hangsúly, hanem a baleset megelőzésen, a közlekedésbiztonság megerősítésén.
– A térség hosszabb távú tervei közt szerepel, hogy kerékpárúttal kössék össze Debrecent, Nyírbátort és Szatmárnémetit, illetve hogy létrejöjjön egy olyan összefüggő útszakasz, ami Tokajból indul, és egészen Máriapócsig tart.
A kerékpárutak kialakításának fő célja a balesetek megelőzése, de a turisztikai szempont sem elhanyagolható.
Forrás:https://www.facebook.com/simonmiklos.sza6.vk
Fotó:https://www.facebook.com/simonmiklos.sza6.vk

FEJLESZTÉSEK TÉRKÉPEN
45 FEJLESZTÉS