Gyorsforgalmi kapcsolatot nyer a népszerű hajdúsági fürdőváros Hajdúszoboszló és Debrecen

A magyarepitok.hu tette közzé néhány nappal ezelőtt, hogy előrelépés történt a 4-es főút Debrecen és Hajdúszoboszló közötti szakaszának négysávosításában:

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. újabb fejlesztést indít a 4-es főúton: ezúttal a Hajdúszoboszló és Debrecen közötti szakasz négynyomúsítását készítik elő. A TED-en közzétett tervezői közbeszerzés majdani nyertesének a kiviteli tervek elkészítése lesz a feladata.

A Debrecen közelében fekvő Hajdúszoboszló Magyarország legnépszerűbb vidéki üdülőhelye, ahol Európa legnagyobb fürdőkomplexuma található. A beruházás lezárása után a város gyorsforgalmi kapcsolatot nyer, miután Debrecen már korábban bekapcsolódott az M35-ös autópályának köszönhetően – ezen belül a 4-es főút Debrecen-Hajdúszoboszló szakasza közvetlen kapcsolatban van az M35-össel.

Különszíntű csomópontok, kerékpárút és új út is épül
A mostani ajánlati felhívás szerint a 4-es főút Hajdúszoboszló és Debrecen közötti szakaszát összesen 12,1 kilométeren bővítik, emellett három különszintű csomópontot is kiépítenek. A fejlesztést Hajdúszoboszló elkerülő útjának keleti csomópontja (a 4-es főút és a 34121-es út csomópontja), valamint Debrecen István úti csomópontja között kell végrehajtani. 

Az ajánlati felhívás részleteiből a projekt további elemei derülnek ki:
Hajdúszoboszló elkerülő útjához csatlakozva egy új körforgalom épül;
Ebes belterületén egy 1 kilométer hosszúságú út is épül új nyomvonalon;
továbbá létesül két gyalogos és kerékpáros felüljáró, illetve bővítenek egy meglévő hidat;
mindezek mellett a Hajdúszoboszló-Ebes-Debrecen kerékpáros kapcsolat előkészítése is a feladatok közt szerepel a meglévő Hajdúszoboszló-Ebes kerékpárút figyelembevételével.
Forrás: magyarepitők.hu

FEJLESZTÉSEK TÉRKÉPEN
45 FEJLESZTÉS