Két pályázaton 27 millió forintot nyert útépítésre a Tetétleni önkormányzat

A járványügyi vészhelyzet elmúltával újraindult a gazdasági, kulturális élet Magyarországon. Az elmúlt időszak eseményeiről, Tetétlen vezetőségének új terveiről, valamint a nemrég telepített kamerarendszer működésének tapasztalatairól kérdeztük Borbélyné Fülöp Hajnalka polgármestert. -Elkészült, átadásra került a kamerarendszerünk, az adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően azokat a rendőrség kezeli, azonban a fenntartás és üzemeltetés önkormányzatunk feladata. Nagy szüksége volt Tetétlennek erre a fejlesztésre, ezt az is igazolja, hogy a másfél hónappal ezelőtti telepítés óta már két bűncselekménynél vezettek eredményre a felvételek. – Számolt be a beruházás sikerességéről polgármester asszony.

Az önkormányzat útépítésre benyújtott pályázata is elfogadásra került. A por és kátyúmentes uthálózat bővítése régi vágya a tetétlenieknek. A Magyar Falu Program keretében több, mint 16 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert a község útépítésre. Egy másik, az önkormányzati feladatellátást támogató sikeres pályázatnak köszönhetően pedig csaknem 11 millió forintot tudhat magáénak a község melyhez a fennmaradó 5% önerőt az önkormányzat biztosítja. A fejlesztések még az idei évben elkezdődnek, a tényleges kivitelezési munkálatok előreláthatólag 2022 év végéig tartanak majd. – Tudtuk meg.
A járványt követő időszak számos váratlan helyzettel és új kihívással szembesítette az önkormányzatokat. – Nagyon nehéz tervezni. – Mondta Borbélyné Fülöp Hajnalka. Az építőanyagárak hirtelen emelkedése is kaotikus hatással van a régi és új projektekre egyaránt. – Bízok abban, hogy a jelenlegi kormányzati intézkedések olyan mederbe sodorják majd ezt a piaci változást, amelyben boldogulnak a magánszemélyek, vállalkozások és önkormányzatok is. Érintett ebben a helyzetben Tetétlenen az útépítés, az óvoda tetőszerkezetének felújítása, a tornaszoba kialakítása, az önkormányzat épületkorszerűsítése, de a START foglalkoztatás, illetve a homoktövis feldolgozó üzem is.

A járványügyi vészhelyzet elmúltával újraélednek a közösségi programok, rendezvények is. Tetétlen azonnal egy dupla rendezvénnyel indította a nyári szezont az elmúlt héten. Borbélyné Fülöp Hajnalka elmondta, az önkormányzat készül, – és lehetőség szerint amennyire a járványügyi helyzet lehetővé teszi- minél több és változatosabb programok helyszíne lesz Tetétlen az előttünk álló időszakban. A tavalyi évben sajnos a szervezők minden igyekezete ellenére sem lehetett megtartani a Nemzetközi Homoktövis Fesztivált, idén azonban már sor kerülhet rá szeptemberben, melyre minden érdeklődőt színes programokkal és sztárfellépőkkel vár a község önkormányzata.

FEJLESZTÉSEK TÉRKÉPEN
16 FEJLESZTÉS

 Tetétlen emellett több gyermektábor helyszíne is az idei nyáron.
Idén elindult a TOP 2 pályázati rendszer, amelyben a tervek szerint az eddigieknél bőségesebb források állnak majd a Tetétlenhez hasonlóan cselekvésre kész települések rendelkezésére. – Szeretnénk olyan szolgáltatásokat kialakítani és továbbfejleszteni, olyan környezetet teremteni a községben, ami valóban előremutató. Ebben terveink szerint lesz informatikai fejlesztés, szociális szolgáltatás bővítés, építési beruházások, továbbá útépítés, és fásítás is. – Bizakodott a jövőt tekintve polgármester asszony.