Egyszerre több helyszínen is bővül a kerékpárút-hálózat Karcagon!

F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő facebook bejegyzésében olvashatunk részleteket a Karcagon zajló kerékpárút építésről:
A kiemelt forgalmú Széchenyi sugárút után a napokban a Berekfürdői úton is megkezdődik a kerékpárút felújítása, építése. A beruházások jövő év tavaszán fejeződnek be olvasható
Szepesi Tibor polgármester úrral a napokban személyesen néztük meg a munkálatokat, örülök, hogy minden a tervek szerint halad.
Némi türelmet mindenkitől igényelnek az elkövetkező hónapok a város közlekedésében, de a nagy kerékpáros forgalmú utak biztonságos környezetének megteremtése megér ennyit.

Az infokarcag .hu még februárban, a beruházás megkezdése előtt közölt részleteket a fejlesztésről:
A polgármester tájékoztatása szerint, kerékpárút-hálózat kivitelezése a Madarasi utat, a Széchenyi sugárutat, illetve a Kisújszállási utat fogja érinteni, a már meglévő Madarasi úti kerékpárút felújításra fog kerülni
– Az elmúlt időszakban az építési árak emelkedése miatt a műszaki tartalmat alaposan át kellett vizsgálnunk. Megkellett néznünk, hogy melyek azok a részek, amelyeket ezen beruházás folyamán mindenképpen meg tudunk valósítani és melyek azok, amelyeket egy későbbi pályázatra kell átütemeznünk. Aki közlekedik a városban a kijelölt területekből egyértelműen láthatja, hogy az elsődleges fontosságú részek – a kerékpárút építése, javítása, a
két kerékpárút összekötése – ami mindenképpen megvalósításra kerül majd ebben a pályázatban – mondta el a városvezető.

A kerékpárút várhatóan 2022 közepére készül majd el. Az új kerékpárutak, kerékpársávok kialakítása során nagy hangsúlyt fektetnek a védtelen közlekedők, azaz a kerékpárosok mellett a gyalogosok biztonságára (kerékpáros-és gyalogos átvezetések kialakítása, figyelemfelhívó közlekedési táblák kihelyezése, balesetveszélyes csomópontok elkerülése, stb.), emellett egységes kerékpártárolók biztosítják majd az új hálózat több pontján a kerékpárok kényelmes elhelyezését.
A fejlesztések megvalósítása várhatóan nemcsak a karcagi lakosok, hanem a járás településeinek (Berekfürdő, Kenderes, Kisújszállás, Kunmadaras) szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír Karcag járásközponti szerepéből adódóan. A beruházás 500000 000Ft támogatási forrásból valósul meg.
Forrás:https://www.facebook.com/f.kovacs.sandor
https://www.infokarcag.hu/hirek/olvas/megkezdodott-a-kerekparut-kivitelezese-2021-02-16-070603
Fotó: https://www.facebook.com/f.kovacs.sandor

FEJLESZTÉSEK TÉRKÉPEN
45 FEJLESZTÉS