Több mint hatszáz méter hosszan új aszfaltszőnyeget kapott a Piac utca Földesen (VIDEO)

Jelentős megváltozott a Piac utca látványa. Néhány hete korszerűbb és biztonságosabb a közlekedés Földes község ezen szakaszán, ugyanis a belügyminisztérium és a pénzügyminisztérium közös pályázatának köszönhetően, 615 méter hosszan csaknem 26 millió forint értékben történt aszfaltozás a településen. Az önkormányzat olyan út aszfaltozására tudott pályázni ami már meglévő burklattal rendelkezett. A beruházáshoz az önkormányzat a pályázati forrás mellé 5,8 millió forint önrészt biztosított tudtuk meg Jeneiné Dr. Egri Izabella polgármestertől.

Az önkormányzat minden alkalommal megvizsgálja az adott területet, útszakaszt, és kialakít egy fejlesztési koncepciót. A tavalyi esztendőben a Mozi utcát aszfaltozták le, idén a Piac utcára került szilárd útburkolat, 2022-ben pedig az Új utca következne, jelentősen tehermentesítve ezzel a főutca forgalmát.

VIDEO

A település megfelelő és biztonságos, jó minőségű úthálózatának kialakításához a község vezetésének minden igyekezete ellenére sem elegendőek az önerős beruházások, éppen ezért több pályázati lehetőséget is megragadnak Földes útjainak korszerűsítésére. Felújításra kerülhet többek között a Dózsa György utca hiányzó szakasza, a Sport utca, valamint a Kossuth utca útburkolata is.

FEJLESZTÉSEK TÉRKÉPEN
45 FEJLESZTÉS