Tizenhat új, korszerű csuklós busszal bővült a Volánbusz Zrt. kelet-magyarországi flottája.

Hajdú-Bihar megyében is megkezdik szolgálatukat a Volánbusz új MAN Lion’s City GL A23 típusú csuklós járművei.
A tizenhat autóbusz annak a 204 darabos flottának a tagja, amelynek megvásárlásáról még tavaly decemberben kötött megállapodást a Volánbusz Zrt. és a Volán Buszpark Kft. a nyertes ajánlatot benyújtó MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Zrt-vel. 

Az új, magas komfortfokozatú járművekkel Debrecen, Hajdúszoboszló, Püspökladány, Nádudvar, Hajdúszovát, Földes települések között fognak közlekedni.
Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár az átadáson azt mondta: az új buszok azoknak is biztonságos utazást kínálnak, akik lakhelyüktől távolabb vállaltak munkát.

Tasó László országgyűlési képviselő pedig úgy fogalmazott: büszke arra, hogy ezeknek a közlekedésfejlesztési beruházásoknak az alapjait az ő államtitkárságának idején rakták le. A mostani fejlesztéssel 10 év alá csökken a buszpark átlagéletkora. Hozzátette, Budapest és a Dunántúl után ideje volt ide is eljutni ezeknek a járműveknek, hogy kényelmesebbé tegyék az itt élők életét.

Vitányi István országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, a könnyebb, kényelmesebb és biztonságosabb közlekedéshez az autópálya közelsége is hozzájárul. Hozzátette, nemcsak a közúti, hanem a vasúti közlekedés fejlesztése is zajlik; a Püspökladány-Ártánd közötti vonalszakasz villamosítása jövő év végére várhatóan befejeződik.  

Bói Lóránd a Volánbusz vezérigazgató helyettese úgy fogalmazott, hogy ezek a csuklós buszok csak egy folyamat kezdetét jelentik. Mostantól a beszerzéseknek köszönhetően a vidéki közlekedést is magasabb szintre emelik. Ez nemcsak  járműpark fiatalítást, de menetrendi fejlesztéseket is jelent.

Az 51 ülő- és 55 állóhellyel rendelkező autóbuszok alacsonypadlósak, akadálymentes kialakításúak és rámpával is rendelkeznek, így kerekesszékkel és babakocsival is igénybe vehetők.

A buszokat környezetkímélő motorral, nagy teljesítményű klímával, kamerával, elektronikus utastájékoztató rendszerrel és utasszámlálóval szerelték fel.