Jó ütemben halad a Főnix csarnok felújítása

Jó ütemben halad az ország második legnagyobb multifunkcionális arénája, a debreceni Főnix csarnok felújítása – közölte a város polgármestere a helyszínen, az építési terület bejárását követő sajtótájékoztatón. „A 2002-ben átadott csarnok szervesen beépült a város kulturális és sportéletébe: két évtized alatt számos nagy rendezvénynek adott otthont” – közölte az MTI által idézett Papp László.

A Fidesz-KDNP politikusa hozzátette: a Főnix a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnoksághoz kapcsolódva újul meg 2,5 milliárd forint állami forrásból, amelyhez a Magyar Kézilabda Szövetség további 600 millió forintot biztosít az Eb speciális igényeinek kielégítésére. Elmondása szerint az egész nézőteret belátó kamerarendszert telepítenek a csarnokba, megújul a teljes épületgépészet, az informatikai hálózat, a riasztó- és tűzjelzőrendszer, korszerűsítik a vizesblokkokat, öltözőket, páholyokat, büféket, és kicserélik a burkolatokat.

– A műszaki készültség 25 százalékos, a munka az ütemterv szerint halad, novemberben már a megújult csarnokban rendeznek gyorskorcsolya világkupát – közölte Papp László.

Bardóczy Gábor, a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságért felelős kormánybiztos hozzátette: 2022. január 13-án kezdődik az Eb, a munkálatok valamennyi helyszínen jól haladnak. „Debrecenben négy csapatot fogadnak majd” – mondta. Juhász Roland állami gazdálkodásért felelős államtitkár a bejárást követően példásnak nevezte, ahogy a debreceni önkormányzat az elmúlt két évtizedben fenntartotta a Főnix csarnokot.
A térség országgyűlési képviselője, a fideszes Pósán László azt mondta, hogy a kivitelezés rekordgyorsasággal halad. Hozzátette: két évtized alatt a Főnix csarnok Debrecen ikonikus multifunkcionális terévé vált, amely sokszor adott otthont teltházas koncerteknek, színházi bemutatóknak, egyházi és közéleti eseményeknek, illetve sportversenyeknek