A Derecskei Művelődési Központ és Könyvtár átadása

A „Zöld Város kialakítása Derecskén” című, TOP-2.1.2-15-HB1-2016-00007 azonosítószámú projekt megvalósítása 2017. évben kezdődött el, melynek keretében megújult Derecske város központja. Felújításra került a központot körbe ölelő Városház és Nap utca. Új, több mint egy hektáros Fórum került kialakításra, valamint új szolgáltatóház és piaccsarnok épült.
2021. június 23-án egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk Derecske történetében. Ez a mérföldkő a Művelődési Központ és Könyvtár átadása, amely azt az utat jelöli, amelyen az eddigi, a közösség érdekeit szolgáló fejlesztések sorával elindultunk. Az átadó ünnepségen részt vett Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő és Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke.

A felújítás során megújult a Művelődési Központ földszintje, valamint a Könyvtár épülete. Mindkét épület teljes körűen akadálymentesítésre került, megtörtént a hőszigetelés, valamint mind az ablakok, illetve a külső és belső ajtók lecserélésre kerültek. Megújultak a padlóburkolatok, a vizesblokkok és a fűtési rendszer is. Emeletráépítés keretében inkubátor ház került kialakításra.
Derecske, 2021. június 24.
Bordán Szabolcs polgármester

FEJLESZTÉSEK TÉRKÉPEN
45 FEJLESZTÉS

Helló

Ez itt a falvakvarosok.hu
Kövess minket a facebookon!

Minden ami fejlesztés!