Elkezdődött a kerékpárút-fejlesztés a Biczó István-kert és a Panoráma út között debrecenben!

Jelenleg a hírközlési kiváltási munkálatok és szegélyépítés zajlik. A keleti városrészt érintő kerékpárút építése a Wesselényi utcán kezdődött el. A munkák egyszerre több helyszínen zajlanak majd a következő hónapokban, ha minden ütem elkészül, egy 8 km hosszú szakasz vezet majd a belvárostól egészen a Panoráma útig.

A jelenleg meglévő nagyjából 80 kilométeres kerékpárút-hálózat 10 százalékkal növekszik majd. Legfontosabb szempont, hogy a kerékpárosok biztonságosan tudjanak közlekedni. Másrészt a turisztikai szempontok is szerepet játszanak ennek a kerékpáros útvonalnak a fejlesztésében. Hiszen a Panoráma útig, a város keleti részének jelentős turisztikai zónájáig juthatunk majd el kerékpáron. A kerékpárút által fellendülő turisztika a kisvendéglőket is pozitívan érinti majd – mondta Papp László polgármester.

A Sikló utcától a Panoráma útig tartó kerékpárút 2700 méter hosszban, 2,5 méter szélességben, kétoldali szegéllyel épül, bruttó 238 millió forintból.
A Wesselényi utcán május elején vette át a munkaterületet a kivitelező. Az első ütemben a már meglévő kerékpárutat folytatva a Vágóhíd utcai Lion Office Centerig épül meg a kerékpárút. Nyár elején várhatóan a Vágóhíd utca és a Diószegi út csomópontjától a Sikló utca irányába kezdik meg az építést. Végül a Lion Office Centertől a Diószegi útig a Vágóhíd utca teljes hosszán kerékpárút épül, így lesz teljes a 8 km-es szakasz.
Az önkormányzat a következő években több mint 3 milliárd forintot fordít a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésére. Pósán László országgyűlési képviselő hangsúlyozta: azok, akik aktív szabadidő eltöltést terveznek, kerékpárral könnyen eltudnak majd jutni a Debrecen külső részein lévő pihenőhelyekre. Az itt élők pedig a mindennapi testmozgáshoz tudják majd igénybe venni az épülő kerékpárutat.
A Sikló utcától a Panoráma útig tartó munkálatok előreláthatólag 2022. márciusában fejeződnek be.