Átadás előtt a biharnagybajomi Piaccsarnok

Még 2017-ben pályázott A biharnagybajomi önkormányzat egy piaccsarnok létesítésére, melyet hosszadalmas procedúra követett, majd sikeres közbeszerzési eljárás után mára elkészült a beruházás oroszlán része a Rákóczi u. 2 szám alatt. Egy a mai kornak megfelelő, miden igényt kielégítő piaccsarnokban árusíthatják a helyi kis és őstermelők portékáikat júliustól, akár minden nap, a korábbi heti két alkalom helyett. “Az önkormányzat a csaknem 50 millió forintból elkészült létesítménnyel a helyi termékek vásárlására buzdít mindenkit, mellyel növelhetjük környezetünk fenntarthatóságát, ezáltal segíthetjük a helyi gazdaság fejlődését.” foglalta össze Szitó Sándor polgármester a fejlesztés célját.

Az a piac csarnok része mellett kialakított üzlethelyiségekben a tervek szerint egy természetgyógyász rendelő, illetve egy hentesüzlet működik majd, a szomszédos telken pedig gondos parkosítást követően egy zöld pihenőövezet szolgálná a piacra látogatók kikapcsolódását. Maga az épület, azaz a piaccsarnok üzemeltetését egy önkormányzati tulajdonban lévő nonprofit kft. fogja ellátni.

A piac előtti közterületen a gépjárműparkolókat a közmunkaprogram keretében alakítatta ki a község vezetése, de szükségesnek vélték a korábban már megszokott szabadtéri árusítást is az udvarban, így az érintett terület burkolása is megtörtént.

A település a kormány gazdaságélénkítő programjában is részt kíván venni, melynek keretében korábban éttermet szeretett volna üzemeltetni, most azonban egy új területen, az afrikai harcsa tenyésztésben szeretne jeleskedni Biharnagybajom, a jelenlegi adatok birtokában már zajlik a pályázati dokumentáció elkészítése. A piaccsarnok viszont megvalósult beruházásként néhány hét múlva korszerű körülmények között fogadja a vállalkozókat, és a vásárolni vágyókat egyaránt.

Helló

Ez itt a falvakvarosok.hu
Kövess minket a facebookon!

Minden ami fejlesztés!