Már ez sem lehetetlen! Szörfözhetsz az Alpokban, hegycsúcsok között

Az elmúlt hónapokban a világ legjobb szörföseinek szeme az óceánok helyett s svájci Alpokban található új Wavegarden által kivitelezett Alaïa Bay-re szegeződött. A május elejei hivatalos megnyitó előtt már birtokukba vehették és tesztelhették a szörfpályákat a nagyágyúk, köztük, a hawaii Zeke Lau, a baszk Aritz Aranburu és a francia Maud Le Car is.

Sion Svájc egyik napsütötte városaként jellemezhető, amely már most is igazi nemzetközi sportközpont., ahol a téli és nyári üdülőhelyek sora várja a látogatókat páratlan aktív kikapcsolódást nyújtó élményekkel. Az Alpok szívében síelni, snowboardozni, gördeszkázni, BMX-ezni és persze túrázni is lehet, május óta pedig a vízi sportok szerelmesei is megtalálhatják itt a számításukat.

Megnyitotta ugyanis a kapuit a Wavegarden által megvalósított Alaïa Bay, ami 500 méterrel a tengerszint felett, havas hegyek lábánál egészen új szörf-élményt kínál a sport szerelmeseinek. A létesítményben található az első olyan hullámmedence-együttes, amely Európa szárazföldjén lett kialakítva, így a szakma méltán kiáltotta ki a világ egyik legegyedibb szörf desztinációjává.

A sportközpont ötlete 2015-ben merült fel, amikor Adam Bonvin visszatért egy szörfútról a franciaországi Hossegorba, és arról álmodozott, hogy Svájcba hozza a vízisport élményét. 2016-ban egy crowdfunding kezdeményezés keretében 50 nap alatt 100 ezer svájci frankot gyűjtött össze a projekt számára, ami nagyságrendileg 31,7 millió forintra tehető.

Svájc olyan ország, ahol gyakorlatilag minden megvan, már csak a hullám hiányzott belőle ” – mondta egy interjújában az Alaïa-bay alapítója, hozzátéve, most már van egy olyan szörf-központjuk is, ami mindenki számára nyitva áll.

Az Alaïa Bay számos új, innovatív technológiát is alkalmaz, beleértve az ultramodern Waikiki és a Malibu hullámokat, amelyek igazi kihívások elé állítják a kezdő és haladó szörfösöket is. Az új szörf-paradicsom 46 modulos hullámrendszerrel van felszerelve, ami a profik számára is tartogat meglepetéseket, nem csoda, hogy egy korábbi interjújában a legendás szörfös, Maud Le Carr is úgy fogalmazott, hálás, hogy részt vehetett a központ tesztelésében, mert nagyobb önbizalommal, tudással és tapasztalattal tud visszatérni hazájába, a megszerzett rutint pedig a versenyeken is remekül tudja majd kamatoztatni.

Forrás: Roadster.hu (Fotók: Alaia Bay)