ORSZÁGOS KAMPÁNY KERETÉBEN MUTATJA BE BALATONI FEJLESZTÉSEIT A NIF ZRT.

FALVAKVAROSOK.HU

ORSZÁGOS KAMPÁNY KERETÉBEN MUTATJA BE BALATONI FEJLESZTÉSEIT A NIF ZRT.

A belföldi turizmusban hazánk fő turisztikai vonzerejét a Balaton jelenti, amelynek közlekedési-infrastrukturális fejlesztése kiemelt jelentőséggel bír. A NIF Zrt., a 2015-től kezdődő időszakban, jelenleg és a közeljövőben is számos jelentős vasúti, közúti és kerékpáros beruházást valósított és valósít meg, illetve tervez a Balatonon és a Balaton vonzáskörzetében. Régiós beruházásainak bemutatását a NIF Zrt. egy kommunikációs kampányra fűzte fel, amelynek részeként a vizualitásra kiemelt hangsúlyt fektetve, két kisfilmet is készített. A 2021. május 28-án tartott siófoki kampányindító rendezvény keretében Nagy Róbert, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója bemutatta a társaság 2021-es imázsfilmjét, és ezzel útjára indította a NIF Zrt. elsősorban online-fókuszú kéthónapos médiakampányát is.

https://youtu.be/M-xmczxQ5pA

A hazai turizmusban idén kiemelt figyelem irányulhat majd a balatoni régióra. Kifejezetten intenzív turisztikai szezon várható a Balatonon, így a szezon kezdetén a NIF Zrt. balatoni beruházásai fokozott jelentőséggel bírnak majd. Infrastrukturális fejlesztéseinknek köszönhetően a Balaton zökkenőmentes elérése, de a tó körüli utazás is, mind autóval, vagy vonattal gyorsabbá és biztonságosabbá vált és válik a jövőben is.

Vasúti beruházásaink komfortos, utasbarát közlekedés megvalósítását tették lehetővé a Balaton körül, ezzel együtt az északi és a déli part megközelítése a kiszámítható vasúti menetrend és csökkenő menetidő miatt még gyorsabbá vált. Az akadálymentesítés jegyében több balatoni állomás és környezetük újul és újult meg.

A kerékpáros közlekedés szempontjából a fejlesztések fontos elemeként kell megemlíteni a Budapest-Balaton kerékpárútvonal és a Balatoni Bringakör beruházásokat, amelyek szebb és korszerűbb infrastrukturális feltételeket biztosítanak a sportoláshoz és a kiránduláshoz.

Lényeges a fejlesztések zöld aspektusa: a vasúti pálya átfogó felújítása, a villamosítás, ezzel együtt az új villanymozdonyok forgalomba helyezése nagymértékben járul hozzá a közlekedés okozta környezeti károk csökkentéséhez. Ez a környezetbarát megközelítés a kerékpáros beruházások esetében is kiemelt szempont.

Az országos kampány folytatásaként a NIF Zrt. 2021. május 29-én résztvevő versenyzőként és együttműködő partnerként is jelen lesz a Tour de Balaton kerékpáros versenyen. Ennek keretében a NIF Zrt. több Balaton körüli frissítőponttal és egy hivatalos NIF standdal is várja a látogatókat.

forrás: https://nif.hu/2021/05/orszagos-kampany-kereteben-mutatja-be-balatoni-fejleszteseit-a-nif-zrt/