Befejező szakaszához érkezett a Pécsi Tudományegyetem új tömbjének kivitelezése

Befejező szakaszához érkezett a Pécsi Tudományegyetem új tömbjének kialakítása, melynek keretében egy közel 3000 négyzetméteres épületet emelnek. A fejlesztéssel egy olyan fogorvosi oktatási központot hoznak létre, amely biztos hátteret nyújt a fogorvostan-hallgatók képzésének, a szakfogorvosképzésnek és a szakorvosok továbbképzésének egyaránt.

Az intézményben 60 fogászati széket alakítanak ki.Az önálló pécsi fogorvosképzés a hetvenes évek közepén indult, amikor a képzésnek jelenleg otthont adó, 100-120 hallgatós kapacitásra méretezett épületet átadták. Az ezredfordulótól az oktatás angol és német nyelvű programokkal bővült, jelenleg a szaknak több mint félezer hallgatója van.

A Pécsi Tudományegyetem fejlesztése és épületracionalizálása nyomán a régi belvárosi, rossz energetikájú ingatlanok helyett az orvosi kampuszhoz közeli, modern, korszerű és gazdaságosan fenntartható létesítményt építtet. A létrejövő ingatlan kapcsolatai szervesen illeszkednek majd az északi tömb gyalogos tengelyéhez, és jól szolgálják saját tömbjének későbbi teljes rekonstrukcióját, melynek során két szinten több száz parkoló létesítésére is lehetőség nyílik.

A beruházásnak köszönhetően Pécs és az egyetem egy impozáns épülettel és egy modern oktatási központtal fog gazdagodni, amely méltó otthona lesz a fogászati képzéseknek.