A DUBAJI ADDRESS BEACH RESORT TETEJÉN NEMRÉG MEGNYÍLT A VILÁG LEGMAGASABB VÉGTELEN MEDENCÉJE.

Dubaj eddig is a legek városa volt, de nemrég megnyitották a világ legmagasabban fekvő végtelen medencéjét.
A végtelen medencék feszített víztükre szinte összeér a horizonttal, ezért különleges bennük úszni. Ha pedig mindezt közel 300 méter magasról teheti az ember, az tényleg nem mindennapi élmény.

A 77. emeleten, 293,9 méter magasságban lévő medencéből páratlan látvány nyílik a felhőkarcolókkal tűzdelt városra. Az 560 négyzetméteres medence legnagyobb mélysége 1,2 méter, és körülbelül 500 köbméter víz van benne – írja a Guinness World Records. A rekorder építmény nagyjából száz méter hosszú és tizenhat méter széles, vagyis kétszer akkora, mint egy hagyományos olimpiai medence.

A végtelen medence csupán egy az Address Beach Resort medencéi közül – a szálláshelyen akad egy kizárólag felnőtteknek fenntartott, egy családi medence, és egy gyerekpancsoló is. A létesítmények a szálloda valamennyi vendége számára igénybe vehetőek, de a végtelenített medencét csak a 21 éves és annál idősebb korosztály tagjai élvezhetik. A 77. emeleten, a medence szomszédságában található a Zeta Seventy Seven nevű ázsiai fúziós étterem, amely ugyanazt a kilátást kínálja, csak  szárazföldi körülmények között.

A szintén rekorder égi híddal is büszkélkedő Address Beach Resort még 2020 decemberében nyitott meg összesen 217 vendégszobával és lakosztállyal, valamint 443 bútorozott és 478 bútorozatlan lakással.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: addresshotels.com)