EGYMILLIÓ PÖTTYÖS TÚRÓ RUDINÁL IS TÖBB NAPONTA Tovább bővíti mátészalkai gyárát a Pöttyös Túró Rudi gyártója

Tovább bővíti mátészalkai tejipari gyárát a holland tulajdonú FrieslandCampina Hungária Zrt., az 5,1 milliárd forintos beruházáshoz a kormány 980 millió forint támogatást ad – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón Budapesten.

Kiemelte: a beruházással a mátészalkai gyárban és a budapesti szolgáltató központban 784 ember megélhetése válik továbbra is kiszámíthatóvá, a fermentált tejtermékekhez kapcsolódó technológiai fejlesztéssel a gyár termelési kapacitása 25 százalékkal nő.
EZ AZT JELENTI, HOGY AZ EDDIGI NAPI EGYMILLIÓ PÖTTYÖS TÚRÓ RUDINÁL IS TÖBBET ÁLLÍTANAK MAJD ELŐ, BŐVÜL A PÖTTYÖS-TERMÉKEK PORTFÓLIÓJA, AHOGY NŐ A DESSZERTÜZEM KAPACITÁSA IS sorolta.

A cég a túró rudi és más termékei gyártásához 36 régiós tejtermelő, és 450 magyar beszállító terményét használja fel, így több ezer magyar család megélhetéséhez járulnak hozzá.
Kitért arra, hogy a holland vállalatok a 10. legjelentősebb beruházók Magyarországon, 15 ezer munkahelyet tartanak fenn. A holland-magyar kereskedelmi forgalom értéke meghaladta a 8,5 milliárd eurót tavaly, ezzel Hollandia a 8. legjelentősebb kereskedelmi partner lett.
Szijjártó Péter ismertette:A MAGYAR ÉLELMISZERIPAR 8 SZÁZALÉKOS NÖVEKEDÉST TUDOTT FELMUTATNI A TAVALYI NEHÉZ ÉVBEN, 3800 MILLIÁRD FORINT TERMELÉSI ÉRTÉKET ÁLLÍTOTT ELŐ, 147 EZER EMBERT FOGLALKOZTAT. AZ ÉLELMISZERIPARI EXPORT 13 SZÁZALÉKKAL BŐVÜLT.

Szautner Péter, a FrieslandCampina Zrt. vezérigazgatója elmondta: az újabb beruházás jó példája a nemzetközi vállalat és a helyi termelők hosszú távú sikeres együttműködésének, amivel magyar márkákkal és szolgáltatásokkal piacvezető pozíciót lehet elérni
Közölte:A MAGYAR VÁLLALAT MÁR 24 ÉVE A MAGYAR ÉLELMISZERSZEKTOR MEGHATÁROZÓ SZEREPLŐJE, A PÖTTYÖS, VAGY MILLI TERMÉKEK GYÁRTÓJA.A csoport 2017 óta Budapesten üzemelteti egyik pénzügyi és beszerzési szolgáltatóközpontját. Az eredményeik alapja a helyi szakértelem, a nemzetközi tapasztalat, és a magyar márkák, tradíciók sikeres ötvözése – mondta. A cég 1500 dolgozójából 300-an dolgoznak Mátészalkán.
Elmondta, a több évtizedes tradíciók megőrzése mellett folyamatosak a fejlesztések a vállalatnál, az elmúlt 5 évben 33 százalékkal sikerült növelni az üzem kapacitását.A MAGYAR KORMÁNY AZ ÚJABB KAPACITÁSBŐVÍTÉSHEZ NYÚJT SEGÍTSÉGET, EZZEL TOVÁBBI 25 SZÁZALÉKKAL TÖBB TERMÉKET TUDNAK MAJD ELŐÁLLÍTANI.A fejlesztések további hosszú távú, kiszámítható partnerséget jelentenek a beszállítóknak, a dolgozóknak egyaránt.

Kovács Sándor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a környék elsősorban a mezőgazdasági termelésből él, a tejipara meghatározó, a fejlesztésekkel, az oktatás-képzés fejlesztésével még szorosabbra fűzik az együttműködést ezen a területen.

A túró rudi szerepel a város címerében, hiszen ha a világ bármely részén eszünk egy túró rudit, azt biztosan Mátészalkán gyártották” mondta.
FORRÁS:ORIGO.HU