Elkészítették az első jakuzzit a Wellis Ózdi üzemében

FALVAKVAROSOK.HU

Elkészítették az első jakuzzit a Wellis ózdi üzemében

Elkészültek az első próbadarabok a Wellis Hungária Zrt. ózdi gyáregységében! Olvasható Riz Gábor országgyűlési képviselő facebook bejegyzésében. A gépsorok telepítése ütemtervnek megfelelően halad, a munkafolyamatot megtanuló dolgozók létszáma fokozatosan emelkedik.
A 3 milliárd forintos kormányzati támogatással Ózdra érkező cég hosszú távon lehet a város adófizető partnere és biztosíthat több száz munkavállalója számára biztos jövedelmet.

A tavaly októberben induló fejlesztés sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a magyar tulajdonú Wellis Magyarország Zrt. 8,5 milliárd forint beruházás hajt végre Ózdon, 800 új munkahelyet hoz létre a városban és környékén, a családoknak kiszámítható jövőt ad, ehhez a kormány 3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít. A magyar vállalkozás Ózdon a területről kivonuló külföldi vállalat helyét veszi át kormányzati támogatással, a svájci tulajdonú ABB februárban jelentette be, hogy megszünteti ózdi gazdasági tevékenységét, bezárja az ottani gyárát, és elbocsátja több mint 900 munkavállalóját. A Wellis megvette az ABB otthagyott ózdi telepét, a 29 ezer négyzetméternyi gyárterületre új gépeket visz, emellett 20 ezer négyzetméteres logisztikai központot épít, a beruházással a medencegyártásban a világ egyik legnagyobb kapacitását hozza létre.

Czafik Zsolt, a Wellis Magyarország Zrt. vezérigazgatója az októberi sajtótájékoztatón elmondta, vállalatuk 2003-ban alakult, 2010 óta gyártanak masszázsmedencét, 2020-ra Európa vezető masszázsmedence gyártójává váltak. 

Dabasi telephelyükön 600 munkavállalót foglalkoztatnak. Az európai sikerek mellett tavaly megjelentek az Egyesült Államok piacán is, Miamiban és New Yorkban raktárbázist nyitottak, a keleti parton 50 kereskedés értékesíti a Wellis masszázsmedencéit.

 


Riz Gábor (Fidesz), az ózdi térség országgyűlési képviselője elmondta, a Wellis beruházása a térségben élő családok számára biztosít munkát, a város azon dolgozik, hogy segítsék további cégek letelepedését a városban.
forrás:origo.hu, facebook.hu