Új medencék építésével és a meglévők fejlesztésével teszik kiemelt turisztikai helyszínné a Szarvasi Szent Klára Gyógyfürdőt.

Új medencék építésével és a meglévők fejlesztésével teszik kiemelt turisztikai helyszínné a Szarvasi Szent Klára Gyógyfürdőt. A település és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) közös sajtótájékoztatón jelentette be a beruházást.
Ismét egy fontos bejelentést tehetünk, hiszen egy újabb Körös-parti település fürdőfejlesztéséről adunk hírt – kezdte köszöntőjét Dankó Béla országgyűlési képviselő. Megújul ugyanis a Szarvasi Szent Klára Gyógyfürdő, amely másfél milliárd forintból válhat turisztikai helyszínné. Elmondta, ennek előkészítésére már 125 millió forintot megkapott a település a kormánytól. Megtudtuk, a beruházás tervezési szakaszban van és másfél milliárd forintból valósul meg.

Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, nem véletlen, hogy Békés és Gyomaendrőd után immár a harmadik fürdőfejlesztést jelentik be a Körösök Völgye térségében, hiszen a turizmus ezen része a vendéglátással együtt százezreknek nyújt megélhetést.

Babák Mihály polgármester elmondta, a fürdőkultúra mindig kiegészítette a város és a lakók életét Szarvason. A Szent Klára gyógyfürdőt 1902-ben tisztasági fürdőnek építették, majd a település felszíne alól, 200-280 méter mélyről kinyert, 40-50 fokos gyógyvíz által egészségmegőrzésre – főként mozgásszervi betegségek kezelésére – kezdék használni. Idővel pedig azon turisták is elkezdték látogatni, akik a holtág miatt érkeztek hozzájuk.

A bővítési terv három új szabadtéri medencére szól,amik minden korosztályt kiszolgálnak. Ezekhez tartozik majd két csúszda, sodróvizes medence és jakuzzis ülőrész is. Jelenleg a tervezési szakasznál tartanak, maga a beruházás várhatóan másfél év múlva indulhat el.

Új dimenzióba emelik az idegenforgalmat

Könnyid László, az MTÜ vezérigazgató-helyettese elmondta, mindig jó dolog, ha egy fürdőfejlesztésről számolhatnak be, hiszen a strandok a hazai, azon belül is a vidéki Magyarország turizmusának húzóágazatai. A vendégéjszakák döntő hányada azokon a településeken realizálódik ugyanis, ahol fürdő is üzemel. Hozzátette, a Szent Klára gyógyfürdő fejlesztése pedig azért jó hír Szarvas, a térség és a szűkebben értelmezett régió számára, mert maga után vonzza a szállás- és a vendéglátóhelyek, illetve egyéb szolgáltatók fejlődését is.
forrás:beol.hu