Útfelújítás, parkolók építése, piac kialakítása, zöldterület rekonstrukció, elkezdődött a Zöld Város kialakítása Ácson.

Néhány napja látványos munkálatok zajlanak Ács szívében, kezdetét vette ugyanis városunk eddigi legnagyobb volumenű beruházása. A Zöld Város kialakítása nevet viselő projekt keretein belül közel 300 millió forint nettó támogatásból és a felmerülő áfa költségeinek önerős finanszírozásából fog megújulni a település központi része.

A pályázat első felében a csapadékvíz elvezetése, utak rehabilitációja, valamint azok mentén parkoló sáv kialakítása fog megvalósulni. A munkálatok március 16-án kezdődtek. – Tudtuk meg Dr. Szentirmai István polgármestertől aki lapunkkal együtt tett látogatást a projektben érintett területeken.
A Gyár utca szélessége sajnos nem teszi lehetővé külön kerékpárút kialakítását, ezért az úttesten kerékpárosoknak fenntartott sáv lesz megjelölve az út mindkét oldalán. – Az útfelújítás a zöld város projekt keretein belül a polgármesteri hivatalig terjedő szakaszt foglalja magába, azonban az út egy másik pályázat részeként teljes felújításon fog átesni. – Közölte a polgármester, aki hozzátette, az útfelújítás mellett az utca csapadékvíz elvezetése is meg fog valósulni. – A rendszer az önkormányzat területéig lesz kiépítve és a főutca már korábban kiépített vezetékéhez fog csatlakozni. A projekt során megvalósuló piactér csapadékvíz elvezetése is ezáltal lesz biztosítva. A Zöld Város projekt berkeiben épülő piactér mellett egy szociális épület és parkolók is kialakításra kerülnek. – Tudtuk meg.     

Városunk egyik legfontosabb közösségi színtere a Zsichy Kastély mögött található park is megújul a projekt utolsó fázisában. – A park zöld területeinek rendbetétele és kialakítása mellett új létesítményekkel és elemekkel is gazdagodni fog. – Emelte ki Dr. Szentirmai István. A park a város számos közösségi eseményének helyszíneként szolgál, éppen ezért kiemelt fontosságú a terület korszerűsítése. A projektnek köszönhetően hamarosan egy impozáns látvány várja a látogatókat és a mai kor igényeinek megfelelő környezet kerül kialakításra. A terület továbbá új megvilágításban részesül majd, illetve egy kamerarendszer is kiépítésre kerül a parkban, a megfelelő közbiztonság kialakítása, illetve az elkészült beruházás megőrzése érdekében.

A belvárosi területek megújításával, kiterjesztésével és racionalizálásával a cél egy olyan városközpont megteremtése, amely egységes arculatú, biztosítja a modern kisvárosi életformát és közszolgáltatási, kereskedelmi, kulturális és turisztikai szempontból funkcionálisan megerősödött. A projekt kivitelezési munkálatai várhatóan 2021 augusztusáig tartanak majd.

A beruházás részleteiről videó: