Magyarország második legnagyobb futókörét tervezik kiépíteni az egri Érsekkertben

Magyarország második legnagyobb futókörét tervezik kiépíteni az egri Érsekkertben

Eger önkormányzata egy több mint egy kilométer hosszú és közel másfél méter széles, kivilágított, rektorán futópályáját tervez kialakítani az Érsekkertben A nyomvonal felmérése elkészült, így a munkálatok elkezdését követően néhány hét hét alatt meg is valósíthatják a futók által várva várt pályát. A cél, hogy ne kelljen zöldfelületeket károsítani a megvalósítás során. 

Mirkóczki Ádám polgármester sajtótájékoztatón jelentette be, hogy hamarosan megkezdődik a pálya kivitelezése. A tájékoztatón a heol.hu beszámolója szerint elhangzott: országszerte kilenc futókör létrehozását támogatja a kormány az Aktív Magyarország programban, a hevesi megyeszékhelyről az Egri Városi Sportiskola nyújtott be pályázatot az önkormányzat kérésére. Ennek köszönhetően az 1200 méter hosszú, 125 centiméter széles rekortán borítású futókör ötven százalékban pályázati forrásból készülhet el. Teljes költsége kilencven millió forint lesz.

Több ezren futnak itt minden héten, s ennek a fejlesztésnek köszönhetően ezt a jövőben modern és biztonságos körülmények között sportolhatnak – fogalmazott Mirkóczki Ádám. A polgármester elmondta, a kivitelezés akár májusban megkezdődhet és néhány hetet vesz majd igénybe, így nyárra már birtokba is vehetik a futás kedvelői. Hozzátette: évtizedes álom válik ezzel valóra, de ilyen a négy évszakos jégpálya is, melynek létrehozásával kapcsolatban szintén bizakodó a városvezetés.
Forrás: egriugyek.hu, facebook.hu